Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chefen i gang med at causere

Nytårsparole 2016

Traditionen tro afholdt kompagniet deres nytårsparole i Kalbyrissalen med deltagelse af familiemedlemmer

24-01-2016

Lørdag den 16. januar var lidt over 20 af kompagniets medlemmer samt familiemedlemmer samlet til kompagniets årlige nytårsparole. Efter en kort velkomst af KC gik alle ombord i kagefadet. Snakken gik livligt, men efter ca. 20 minutter var det så tid til det det egentlig drejede sig om, nemlig KC’s tale, og uddeling af årstegn

Henriks tale tog udgangspunkt i hjemmeværnets start, bl.a. med et eksempel på hvad tiden blev brugt på i begyndelsen af 50’erne. Herfra gik han over til at tale lidt om de forbilleder han havde haft siden han startede i hjemmeværnet, og endelig fremhævede han nogle af de aktiviteter der havde været med til at løfte kompagniet. Herefter skiftede han over til at referere lidt fra KC-stævnet i Kolding, hvor både hærchefen og chefen for hjemmeværnet havde fortalt om deres forventninger til og om brugen af hjv i 2016. Der var også lidt om nyindkøb både til hæren, men også til hjemmeværnet, og endelig blev der kastet et spørgsmål ud til cheferne, om vi fremover skal dele de aktive ind i flere hold.

Sluttelig takkede han alle medlemmer af kompagniet for deres store indsats, og herunder en speciel stor tak til Henning for det store arbejde han havde ydet i perioden op til at Henrik overtog jobbet som KC.

Herefter var det tid til overrækkelse af årstegn:

Thomas ”Møffe” Petersen fik overrakt 10-års tegn. Møffe er jo kompagniets skydelærer

Robert Hansen fik overrakt 25-års tegn. Robert var oprindelig i det hedengangne 5307, og var fungerende KC da kompagniet blev nedlagt, siden da har han været i reserven

Tom Pedersen fik overrakt 25-års tegn. Tom har jo i masser af år været kompagniets FSBM, indtil han for nylig byttede med Carsten, så han i dag er FSHJ.

Endelig blev Benjamin Lorich udnævnt til OS, i kraft af at han har overtaget funktionen som DF efter Jan ThomsenHerefter overlod Henrik ordet til distriktets næstkommanderende MJ Kenneth Goos. Inden Henrik fik lov at sætte sig, var der dog lige en lille ting der skulle overstås, nemlig udskiftning af hans distinktioner, idet Henrik var blevet udnævnt til KN.

Goos indledet sin tale med lidt tilbageblik på kompagniets historie, og så gik han ellers over til at tale om hvilke forventninger han havde til året der ligger foran os. Goos sammenlignede situationen i dag med murens fals i 1989. Den gang tog det politikerne lang tid at finde ud af hvad de egentlig skulle stille op med forsvaret – og herunder hjemmeværnet. Som situationen er i dag, med store flygtningestrømme, og heraf afledte flygtningelejre, grænsekontrol m.v., så er politiet presset til det yderste, og hæren har kun begrænsede muligheder for at hjælpe, da den jo i mere er rettet mod international tjeneste.

Spørgsmålet om aktivering af hjemmeværnet har jo altid eksisteret, men nok mere som en teoretisk mulighed siden 1989, idet hjemmeværnet jo i stor udstrækning har brugt ”frivillighed frivilligheds-princippet”, men måske var det på tide at se realistisk på muligheden i dagens Danmark. Det ville dog kræve en hurtig reaktion fra politisk side, for at have de praktiske ting på plads ved en sådan aktivering.

En meget tankevækkende tale fra Goos.

Efter Goos’ tale var der spisning og ren råhygge, godt serviceret af Tommy og Mads.


Se billeder fra nytårsparolen, - klik på linket

Nytårsparole 2016

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224