Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Hjemmeværnskompagni Odense-Dalum

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Velkommen til Hærhjemmeværns Kompagni Odense Dalum.
hvk odd.jpgHjemmeværnskompagni Odense-Dalum er et af de største aktive kompagnier i Odense.Hos os tilbydes alle muligheder for en personlig udvikling, både som frivillig soldat i et moderne Hjemmeværn samt mulighed for at uddanne sig til befalingsmand og senere som officer.
Uddannelserne giver kvalifikationer, som ikke kun kan bruges i dit virke som befalingsmand, men også viden og kompetencer, der kan bruges i dit civile job. 
Vores primære værdier i kompagniet er sammenhold og kammeratskab, der bl.a.​​ opnås på vores uddannelsesaftener og via de øvelser vi deltager i.
Dette kan være fra de små aftenøvelser med andre kompagnier, til de store øvelser med det øvrige forsvar. De små aftenøvelser foregår normalt i vores lokalområde, hvor de store øvelser med det øvrige forsvar, foregår i nogle af forsvarets større øvelsesterræner.

Her bliver man udfordret på flere planer, lige fra fysisk aktivitet til mindre søvn end man normalt er vant til. Du bliver udfordret som enkeltperson, men også som en del af en større gruppe.
 
Alle skal bl.a. uddannes på forskellige typer våben, førstehjælp, feltmæssig uddannelse (hvordan bevæger man sig i terrænet, hvordan bygger man en bivuak, osv.). Dette sker sammen med andre soldater i en gruppe.
 
Hvis du tidligere har gennemført din værnepligt, så er du allerede uddannet.
 
Når du er grundudannet som soldat, har du herefter mulighed for at vælge flere forskellige retninger som soldat, du kan videreuddanne dig til tjeneste i bl.a. en bevogtningsgruppe, signaltjeneste, forsyningstjeneste eller som patruljesoldat.
 
Kompagniet yder også almindelig hjælp til politiet og beredskab ved stormvejr og/eller oversvømmelser.
 
Hvis du ønsker flere informationer om kompagniet, så kan du finde kontaktinformationer her.
 

 OE Oversigt

 Kortoversigt

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring