Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Enhedsuddannelses kontroløvelse 30. maj 2015

I år er førstegang at enhedsuddannelsernes indhold er blevet fordelt på delingsmøderne med en afsluttende kontroløvelse hvert halve år.

30-05-2015

rdag den 30. maj kl. 07.40 mødte folk fra kompagniet op ved Murerhuset klar til udlevering af våben til dagen. Folkene virkede spændte på, hvad vi skulle igennem i løbet af dagen.

I samlet flok gik vi op til distriktets bygning og fik noget morgenmad smidt i hovedet efterfulgt af appel, hvor oberstløjtnant Kent Mikkelsen holdte en kort tale før instruktøren fortalte om dagens forløb.Odense Havn stillede samlet 2½ gruppe og fik tilgang af en ½ gruppe og en delingsfører fra Stabskompagniet, og så nåede vi delingsstørrelse.

Vi startede med at skulle have undervisning i march, hvor vi fik teori om march i køretøjer og til fods i delingsramme. Efterfulgt af en marchbefaling og ”SIMUMFAROF” satte vi os op i tre MAN`er, henholdsvis 1. gruppe, 2. gruppe og til sidst 3. gruppe.

Vi kørte en lille tur igennem Odense og Korup, før vi kom tilbage til øvelsesterrænet.
Her steg  vi af og begyndte så efter delingsførerens ordre at gå den sidste del af marchruten. Under turen mødte vi nogle forhindringer, hvor der skulle handles efter bedst mulig måde.

Marchmålet var Svendekærgård, hvor vi ville få frokost og kunne sidde og snakke om, hvad vi havde været igennem, og hvad vi eventuelt kunne have gjort bedre.

Efter frokost skulle vi i gang med at lave afsøgning af Svendekærgårds første sal.
Vi startede med teori som instruktøren stod for. Derefter kom delingsføreren med sin plan om, hvordan han ville lave de forskellige ringe og afsøgning med de enkelte grupper.Vi sluttede øvelsen af med at have om bevogtning, hvor der var en adgangskontrolpost og observationspost, der skulle besættes af en gruppe, som også havde en patrulje inden for hegnet. Udover den ene gruppe, var der en reserve og en gruppe som hvilede.

Der kom så et moment, hvor vi ville øve indramning af en bygning og derefter rensning.

Vi sluttede så af med aftensmad som Stabskompagniet stod for. Vi fik grillede pølser og salat.
Derefter stod det på oprydning og rensning af det materiel, som var blevet brugt hele dagen på de forskellige poster.

 

Efterfølgende har vi fået at vide, at det var tydeligt at se, hvem der øver de forskellige ting mest.

ODENSE HAVN sparkede røv den fantastiske lørdag.

 

Takker for en super dag med højt humør fra alle kompagniets folk, der deltog, og fedt at se I giver den gas, når vi er på.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring