Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Støtte til trænregimentet

En tirsdag aften mødtes Odense Havn og Dalum kompagnierne sammen, til én fælles opgave, nemlig at støtte trænregimentet, der er i gang med at uddanne nye konstabelelever.

06-11-2016
 Dette er en af de opgaver, som jeg personligt syntes, er en af de sjoveste og interessante.
 
Det giver os mulighed for at udvikle gruppens formationer mens vi samtidig får lov til at drille/træne konstabelelever, det kalder jeg en win-win situation.
Gennem øvelsen gjorde vi utrolig mange ting, vi kørte rundt i PMV’er, blev sat af PMV’erne hvor vi enten skulle angribe direkte på kampstillingerne hvor konstabel eleverne lå. Andre gange skulle vi snige os, så tæt vi kunne på kampstillingerne, grundet trætte konstabelelever, tåge og mørke, kom vi over deres SILD før de opdagede os, det var fedt at høre overraskelsen hos dem, da de opdagede hvor tæt på vi var. 
 
Vi fik endda tidlig onsdag morgen, mens solen stod op, sneget os ind i deres ubemandede kampstilling, vi nåede at løbe hen over et åbent stykke og ned i stillingen, mens vi hørte PMV’erne brøle i baggrunden og alles opmærksomhed var på dem. Vi kom helt hen i den anden ende i kampstillingen, hvorefter vi åbnede ild, mod deres besatte kampstilling. Efter lidt tid, fik konstabeleleverne iværksat at genovertage kampstillingen, vi gav dem god kamp, men blev til sidst nedkæmpet. Det var ikke den eneste kampstilling som vi fik overtaget, vi fik deres alternative stilling, som afslutning på øvelsen, her skulle vi igen løbe over et åbent stykke, igen med PMV’ernes hjælp blev vi ikke opdaget, og havde igen en succesfuld overtagelse.
 
Øvelsen blev afsluttet ved at konstabelelever og hjemmeværnet, fik givet hånd og sagt tak for kamp.
Denne øvelse er en øvelse med gang i. Den var der også for ca. et halvt år siden, det siger rigtig meget om os, når de vælger at komme tilbage til Fyn for at blive drillet af os igen. Jeg siger det igen, som jeg nok har sagt mange gange, støtte til trænregimentet, er noget af det fedeste jeg har oplevet i hjemmeværnet. Det gør også det hele meget sjovere, når vi bliver skamrost af momentleder og de andre instruktører, der var endda en oversergent, der lige skulle hen og se hvem vi var for nogen, for han syntes at vores niveau lå virkelig højt, mener endda at han sagde, at det lå over konstabelelevernes.
 
Så hvis øvelsen kommer igen, vil jeg virkelig råde folk til at deltage, uanset niveau så kan alle være med.
 
 GF13 Laura  N.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring