Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Delingsmøde 15/04 Odense Havn

Emnet for dette delingsmøde var Military Search, hvor de deltagende var Odense Havns to bevogtningsdelinger og deres kommandodeling.

02-05-2015

Til delingsmødet fik vi en lektion i, hvordan vi som Hjemmeværn kan bidrage med hjælp til politiet, hvordan vi på korrekt måde udfører Military Search, og hvordan vi skal reagere, når vi støder på et fundet objekt eller person.
Efter mødet blev vi sendt ud til øvelsesområdet, som var Langesøskoven. Da vi nåede Langesøskoven, steg vi ud og blev opdelt i grupper således at 1. deling blev til 1. gruppe, 2. deling blev til 2. gruppe og kommando delingen blev 3. gruppe.
Her blev grupperne udsat for forskellige situationer. 1. gruppe startede med at lede efter en pistol, der var blevet smidt af en person, som havde begået et bankrøveri. Ved anden post skulle 1. gruppe, der nu havde fået tilgang af halvdelen af 3. gruppe, lede efter en dement ældre dame kaldet Karen, som var vandret væk fra sit plejehjem. 2. gruppe skulle lede efter et barn (der i øvelsen var en dukke). Barnet blev fundet liggende i kanten af en å og var livløs. Dette medførte at 2. gruppes førstehjælper fik genopfrisket sin førstehjælp. Derefter skulle de ud og lede efter en pistol, der igen var blevet smidt af bankrøvere. Til det fik de tilgang af den anden halvdel af 3. gruppe.

Til sidst i øvelsen blev grupperne slået sammen til en deling-minus størrelse, hvor delingen skulle eftersøge et skovområde. Informationen var at en mand i 20’erne var blevet efterlyst, han var misbruger og adfærden ville være vanskelig at forudsige. Deling-minus blev sendt ud på spredt orden, for at kunne eftersøge skoven bedst muligt. Manden blev fundet og han reagerede stille og roligt.

Efter vi havde fundet alle materialer/personer i området, blev vi kørt tilbage til startpunktet, hvor vi holdte en debriefing og revurdering af øvelsen. Alt i alt mente alle, at det var en god og lærerig øvelse, der har givet alle deltagere evnen til at kunne hjælpe politiet til en eftersøgning, hvis det skulle blive relevant.​​ 

Fakta

Denne artikel er skrevet af Laura Nielsen

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring