Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Fane og kommandooverdragelse

Odder-Kompagniet gennemfører altid det planlagte trods vejr og vind.

Lørdag var der officiel indvielse af kompagni Odder, og bagefter åbent hus for Odder by.

26-06-2016

Af Susanne Guldhammer

En lang og grundig planlægningsfase i Hjemmeværnskompagni Odder kulminerede lørdag med først en officiel indvielse og bagefter et åbent hus arrangement for Odder by.
Til den officielle indvielse lørdag formiddag havde vi inviteret repræsentanter fra vores Hjemmeværnsnaboer i distrikt Østjylland, Sydøstjylland, politi og beredskabet, foruden vores fysiske naboer i kvarteret, distriktsudvalget og borgmesteren i Odder. AK-geled.JPG


Naturligvis lagde vi ud med en faneoverdragelse til det nye kompagni. Major Søren Fisker fra Distrikt Østjylland og kompagnichef Kaptajn Jan Johannsen forestod denne del foran det antrådte personel anført af NK Henrik Andersen. Vejret artede sig pænt under denne del af seancen. Efter taler fra Distriktet, KC og borgmesteren, var der fælles sammenkomst i lokalerne under mere uformelle former. Vi siger naturligvis tak til vores alle fremmødte gæster, for at de ville komme og deltage i kompagniets officielle indvielse. Mange tak for blomster, gaver, kort og chokolade. Det sætter vi meget pris på.

Efter en formiddag med VIP-gæster, taler og faneoverdragelse, var der en lille pause i programmet, inden start på vores åbent husarrangement. Forinden var der blevet produceret forskellige former for reklame i byen, så vi kunne fortælle, at Odder by`s borgere var velkommen til at kigge forbi lørdag eftermiddag. Vi havde lavet reklamer til info-byskiltene, annoncer i aviserne, og vi havde lavet opslag på Odders officielle FB-side.
Vi havde planlagt en rigtig spændende bogstavsskattejagt, hvor man skulle besøge forskellige poster, som afspejlede vores dagligdag. Ved hver post var der et bogstav, som til slut skulle danne ordet HVKODDER. Delingerne havde fået overdraget opgaven med posterne imellem sig, og som den gode ånd i kompagniet, havde man fordelt arbejdsområderne imellem sig i skøn fordragelighed. Det gik simpelthen som smurt i olie, materialerne blev bestilt, hentet og opstillet ganske efter deres plan optegnet på whiteboard-tavlen.
AH-born.JPG
Planen var simpel, genial, kompleks, besøgsvenlig og ganske alternativ udtænkt. I sin simple Olsen Bande-form var der 6 poster i form af BSO, KSN, RDO, car search og meget andet. Det komplekse var at få alle de små detaljer til at gå op i en større enhed, at få den røde tråd i posterne, og få vores besøgende til at forstå eller i det mindste få indblik i vores arbejde.
Lige da vores åbent hus var slået i gang af KC, åbnede Vor Herre for den store udvidede vandhane og sørgede for rigeligt med vand til de i øvrigt allerede gennemvandede arealer. Mange af vores gæster blev herefter udstyret med Hjemmeværnsparaplyer, børnene var allerede iklædt AH-billad2.JPGregntøj, og så traskede alle ellers fornøjet rundt på besøg til de bemandede poster for at se, føle, lytte, røre og smage sig frem. Man kunne desuden kravle rundt i både MAN10, GD og FIK. Det var nu nok mere børnene end forældrene, som svingede sig let og elegant rundt i køretøjerne.

Det var nok også mere børnene end forældrene, som syntes, at det var sjovt og spændende at blive sløret som en soldat,,,,specielt i øsende regnvejr,,,,,den lader vi bare stå for sig selv i al ubemærkethed,,,,,længe.
Efter at have besøgt alle posterne havde kompagniets seniorgruppe sørget for optænding af grill, grill af pølser, brød sodavand og andet.AH-grill.JPG

Et stort cadeau til I ihærdige soldater. Det gjorde I sørme godt og med smil på læben, snilde og behændighed. Aldrig kom vi til at mangle noget. Super godt gået og mange tak for indsatsen.


Pludselig nærmede klokken sig lukketid for arrangementet, og på næsten ingen tid var god ro og orden genetableret. Borde og stole stod på geled i lokalerne igen, grillen blev vasket og sat på plads, alle materialer blev pakket i bilerne og kørt på Distriktet, maden blev pakket sammen, alt imens vi fik snakket om dagens oplevelser, grin og indtryk. Den eneste som vi følte lidt skyldfølelse overfor, det var forsyner. Stakkels ham, hans våbenkammer og forrum ligner pt. simpelthen noget unævneligt. SMIL. Men da sådan noget unævneligt noget vidner om stor aktivitet, har kompagniet selvfølgelig meldt sig som deltager til den tiltrængte oprydning allerede torsdag i næste uge. AK-rof.JPG
Vi holder sammen som ærtehalm i tykt og tyndt. Så 10 sek. efter afslutning havde vi allerede aftalt, at vi afholder åbent hus næste år,,,denne gang uden udvendig vandskyl. Så tusind tak for et godt arrangement, VI ER BARE FOR SEJE. WE ROCK. - siger en tilfreds ROF.


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring