Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kampen med græskarerne

En skræmmende og uhyggelig aften i Odder

Spændingen ved at gøre noget, som ingen har forsøgt før, er en firnurlig størrelse. Gør man det man plejer, får man det man plejer, men forsøger man noget nyt, så får man noget andet.

28-10-2016


En tanke som ”Kan vi det?” satte sig godt fast i efteråret 21015. Har andre prøvet det? Tør vi? Og svaret var et overbevisende JA, det tør vi, og det prøver vi…..Halloween i Odder 2017.
Konceptet med kun at prøve det velkendte og trygge, sprang vi let og elegant over, og forsøgte os med et rent image-skabende projekt, nemlig at skære græskar med børnene i Odder og omegn på en kølig fredag aften på Torvet i Odder by sammen med en masse andre uhyggelige events rundt om i byens gader.

Orkestre, skrigende hekse og spøgelser, unge mennesker med lange sværd, børn med blodet løbende ned af ansigtet, og en masse forældre, som løbende var håbløst bagud efter deres børn.
Vi ville også være med. Så ideen var at sætte to pavilloner op og dække det til med et sløringsnet, hvorpå vi ville sætte en masse knæklys. I ly af eventuel regn og rusk skulle vi skære græskar med børn og deres forældre. Plain and simple.
OG det blev ganske, som vi havde tænkt det. Masser af knæklys, vi selv klar til kamp, to paller fyldt med græskar, og det vigtigste,,,,en masse børn og deres forældre/bedsteforældre.
Vi havde en super god plads lige midt imellem kæmpende riddere og blodige hekse og spøgelser, en eventyrskov i baggrunden, små bålsteder, hekseorkestre og kæmpe-edderkopper på lygtepælene.
Børnene var slet ikke trætte af græskar så tæt op til Halloween, hvor forældrene derimod rullede
lidt med øjnene ved tanken om at skulle slæbe hele børneflokkens græskar igennem byen og hen til bilen. Men hvad man ikke gør for poderne en fredag aften efter en lang arbejdsuge. Børnene strålede til gengæld af stolthed over deres græskar, som blev forsynet med et uhyggeligt lysende knæklys.
Senere på aftenen kom en flok unge drenge forbi os, og vi fik bemærkning om, at vi godt nok var soldater, men at vi ikke kunne fægte lige så godt som dem, (med til historien ligger, at borgmesteren først fik udfordringen og fægtede på livet løs) og sådan en udfordring kan vi jo ikke sidde overhørig.
Kompagnichefen har jo en sabel hjemme i skabet, så han fik teten med at forsvare vores ære. Kommentaren fra drengene var følgende: ”Du er godt nok en god fægter af ikke at have prøvet det før, og jeg er ikke meget for at indrømme, at du vandt kampen”, og så luskede de stille af.
Alt i mens vi storgrinede, og KC stadig kæmpede med at få luften tilbage i lungerne igen.
Sidst på aftenen var vi udgået for både børn og græskar, og vi kunne trætte og smilende se tilbage på en rigtig sjov og anderledes aften. Som bonus fik vi en ny interessent, hvilket jo altid er en herlig opgave at gå til.

Der er ingen tvivl om, at der er et stort potentiale i sådan en aften, både som hvervning, men så sandelig også som et imageskabende arrangement. Tak til kompagniets deltagere for at tro på noget anderledes og tro på, at det ville blive en succes. Det betyder meget at have opbakning til noget nyt og uprøvet, og at I tør turde kaste jer ud i noget utraditionelt.
Nu skal vi evaluere og videreudvikle konceptet, og så er vi at finde til Halloween i Odder igen i 2017.
Bare som NB, så har vi fået tilladelse fra alle forældre til at uploade billeder til brug på alle medier.

Det ligger billeder fra hele aftenen inde på vores FB-gruppe Hjemmeværnet i Odder.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring