Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Nytårsparole og ny Chef i HVKODR

​Torsdag aften afholdt HVKODR deres nytårsparole med efterfølgende medaljeoverrækkelse.

17-01-2020

Torsdag aften afholdt HVKODR deres nytårsparole med efterfølgende medaljeoverrækkelse.

Først blev der dog kaldt til samling foran kompagniets flagstang og efter en til højre ret blev kommandoen overgivet til Oberstløjtnant Finn Jensen, Chef HDEJY, som havde noget han ville dele med kompagniet.

Finn Jensen havde valgt at give fanen videre til kompagniets næstkommanderende Henrik Broch Andersen og efter en faneoverdragelse foran HVKODR var det også blevet ført ud i praktik, derfor er Henrik Broch Andersen nu vores nye kompagnichef. Eller ny er han jo ikke helt, Henrik er en velkendt hjørnesten i kompagniet og dermed sikre vi også ro i båden.

Efter faneoverdragelsen forsatte vi indenfor til årets nytårsparole og medaljeoverrækkelse. Det var dog først tid til dronningens skål og se hinanden i øjnene, et nyt og vigtigt år ventede forude.

Også i år havde vi fornøjelsen af skulle overrække anciennitetstegn til soldater der havde gjort tjeneste i en lang årrække og der skal lyde et stort tillykke med de velfortjente anciennitetstegn, vi ser allerede frem til at de skal fornyes efter en ny række år i tjenesten.

I Finn Jensens tale til kompagniet kunne han blandt andet fortælle forsamlingen at HVKODR var blevet tildelt en infanterideling fra 1.4.2020 Og når den er kommet helt på plads, så kommer den til at betyde lang større aktivitet i kompagniets lokaler og opland, da en infanterist starter med 250 timer alene på uddannelse som infanterist, dertil kommer alt det andet som soldater i HVKODR forventes at stille op til.

Finn Jensen afsluttede med at fortælle at han stopper som chef for HDEJY, da han er beordret i en ny stilling som afdelingschef i NATO Joint Force Command Brunssum, der ligger i Holland. Vi ønsker Finn al muligt held og lykke i de nye udfordringer.

 Herefter fortalte KC Henrik Broch Andersen om det forgangene år og hvad der venter i det nye år, som vi allerede har taget hul på.

Derefter blev der givet fri til lystig tale og kaffe.

Tak for fremmødet, det betyder alt for kompagniet at vi fastholder fremgangen.


Fakta

​HVK Odder afholdt deres nytårsparole og fik ved denne lejlighed også en ny KC

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224