Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Tre soldater igennem nåleøjet

​Hjemmeværnet i Odder havde i forrige uge sendt tre soldater på kursus for at de kunne tilegne sig skydebeføjelsen "Skydeleder1" og lørdag var det eksamen i både den praktiske og skriftlige del.

13-10-2020

Hjemmeværnet i Odder havde i forrige uge sendt tre soldater på kursus for at de kunne tilegne sig skydebeføjelsen "Skydeleder1" og lørdag var det eksamen i både den praktiske og skriftlige del.

De tre mødte op på Knudsminde tidligt lørdag morgen inden solen var kommet op, satte sig ind i den Mercedes Buslet der skulle bringe den sikkert frem til kursuset og satte kursen mod Hevring Skydelejr hvor de dygtige underviser fra Hjemmeværnet i Østjylland ventede på dagens hold af kursister.

Det var en fin morgenstund som bød på solopgang mens de bevægede sig nordpå af motorvej E45 for at fange vejen østpå til Hevring og der var gensynsglæde med kendte punkter på ruten undervejs, fremme ved Hevring blev busletten parkeret og kursen sat med undervisningslokalerne, fremme ved lokalerne blev vi mødt at en ung flok soldater med røde hjelme der løb rundt, mere om det senere.

Efter en kort velkomst og kursusgennemgang, så var det tid til at sætte kursen mod langdistancebanen og de første praktiske prøver. Fremme på skydebanen blev soldaterne delt op i to hold, Skydehold 1 og Skydehold 2, velkendte betegnelser.

Herefter blev der udpeget en frivillig skydeleder til at lede den første skydning og efter en vellykket skydning gik det ellers slag i slag med nye skydeledere som på samlebånd.

Cirka halvvejs igennem eleverne blev det pludselig til middag, næsten uden at man opdagede det, der var fart over feltet. Til middagsmad var der valget imellem kylling, kartofler og grønt eller smørebrød, mad blev hurtigt lagt i depot i maven, der var stadigvæk travlt og vi skulle ud til næste omgang i de praktiske prøver.

Denne gang var det på banen med SAAB faldmål og stedet hvor resten af kurset skulle gennemføres og igennem blev der udpeget frivillige skydeledere og det gik slag i slag med nye og håbefulde soldater der skulle prøve kræfter.

I baggrunden havde Hjemmeværnet i Østjylland sørget for at stemningen til SAAB målene der bølgede frem og tilbage passede nærmest perfekt, det havde de gjort i form af et hold der var til håndgranatkursus og Major Henrik Christensen der med egne øjne ville se tilstanden på riget.

Stemningen var høj og der var et godt samarbejde mellem soldaterne fra de mange forskellige kompagnier i Østjylland, det gik op i en højere enhed, men samarbejde på kryds og tværs er jo også en hjørnesten i soldaternes hverdag.

Hjemme i lejren igen piskede der stadigvæk soldater med røde hjelme rundt, som den opmærksomme læser nok allerede har gættet, så havde Hevring Skydelejren besøg af Frømandskorpset og deres nye kuld af frømandselever, de virkede meget unge, men hvad, det gjorde man jo også selv i den alder.

De var meget høflige og smilende nok mest fordi vi ikke råbte af dem og forlangte at de skulle løbe rundt, de nød deres lille frirum mens de spiste. Fremtiden tegner lys så længe at vi har soldater som dem.

Tilbage til eget kursus... Det var tid til alvoren og den skriftlige prøve.

Prøven bestod af fire sider af spørgsmål om det at være Skydeleder og svarene kunne findes i SIKKAV der var udleveret til alle kursisterne.

Stilheden sænkede sig og der blev bladret, søgt, læst og skrevet på livet løst på alle borde, der var kun en time til at få flest mulige svar ned på papirerne, det lyder længe, men det virker anderledes når man sidder lige i det.

De tre soldater samles uden for døren efterhånden som de fik afleveret deres opgaver og nu ventede de spændt på om tommeltotten vendte op eller ned.

Men som overskriften fortalte, så kom alle tre igennem nåleøjet, der blev sagt farvel og sagt på gensyn, kursus blev sat mod Odder og de tre soldater kan nu begynde deres virke i kompagniet.

Stort tillykke med beføjelserne soldater!​

Kunne du også godt tænke dig at være en del af Hjemmeværnet i Odder, så kontakt os endelig, både for en samtale, eller hvis du blot ønsker mere information.

Kontakt til Hjemmeværnet i Odder:

Kompagnichef
Henrik Borch Andersen
Mail: hvkodr-kc@hjv.dk
Telefon: 24873833


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring