Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

INFANTERI DELINGEN

PUU HAA, sikke en start vi har haft i Infanteridelingen, men før jeg gennemgår de forløbne 3 måneder, og reklamerer for de vigtigste opgaver og kurser den næste tid……. 

22-04-2018
Så vil jeg gerne byde alle de nye i kompagniet velkommen. Super dejligt at se så stor en tilgang til Bornholms mest aktive kompagni.
Det er mærkeligt at skrive Infanterideling, nu da vi i et stykke tid har været i Beredskabsdelingen. Men kompagniet kunne heldigvis se folk havde mere at byde på, tilgangen er rigtig stor, så nu står vi med to en halv gruppe og en deltrop. Det kan vi godt være stolte af.  
BM uddannelse
Befalingsmændene og deltroppen har planlagt træningsaftner, hvor der bliver trænet i befalingsteknik. Vi blevet uddannet på HJV`s nye Sitaware (IPAD) -et elektronisk verdenskort, hvor man kan indtegne fjenden, og man kan også se sine egne muligheder i planlægningen af sin befaling.
PISTOL uddannelse
Efter et ønske i lang tid så gennemførte vi pistoluddannelsen en lørdag på Raghammer. Efter teorien så stod den på skydning, og jeg må sige, der blev gået til den. Alle gennemførte uddannelsen, og vi aftalte, at det ikke var sidste gang vi skulle træne pistolskydning. Så det bliver en gang i efteråret.
 
ØVELSE
Hasle kompagniet afholdte vinterøvelse og havde inviteret HVKRNN som fjende styrke, der var ikke så mange fra kompagniet. Men vi fik tilgang fra HBU med 4 M/K. Efter en befaling og gennemgang af de forskellige videoer og fotos, drog vi af sted til første opgave, som lyd på at recce og angribe KSN på Simblegård, lidt håbløst i dagslys. Men vi løste opgaven, og kørte tilbage til Kasernen for at planlægge næste opg.
Den lød på at recce og angribe bunkerne i Vestermarie og forberede en sprængning af bunker syd med sanitet moment.
Vi reccede fra nord og kom i ildkamp med MOTOV, og der fortrak vi for at søge op i mod bunkerne fra syd. Det lykkedes og fjenden blev nedkæmpet ved bunker nord, samtidig med at vi planlagde sprængning af bunker syd. Vi blev nedkæmpet, så sanitets momentet blev iværksat, og øvelsen sluttede til stor glæde for det samarbejde, vi havde haft med HBUèrne. Tusind tak for lån.
 
FØRSTEHJÆLPSKURSUS
Kompagniet havde planlagt FØHJ over to tirsdage. Den første aften gik med repetition og øvelser i løfte/slæbe teknik og tillempet sideleje. Sidst på aftenen lavede jeg et lille foredrag om brandsår, efter de erfaringer jeg har haft. Anden aften gik med FØHJ`s prøver, og alle bestod med godt røde hænder.
 
FELTSKYDNING  
Som noget nyt er vi startet på feltskydning en hver dagsaften, og der er stor tilgang. Der kommer en lille befaling, og gruppen iværksætter opgaven. Det er noget, vi ikke kan træne for meget, så hvis man har muligheden så møde op til en stor oplevelse. Næste skydning er 1 MAJ kl. 1730 ved Pejlestuen.
 
KOMPAGNIMØDE 
Som en tradition så afholdt vi kompagnimøde, og hvis det forsætter med det fremmøde, så må vi i auditoriet for at afholde det møde. Men det skal ikke afholde dig fra at komme næste gang. Hvis du vil have indflydelse, så er det der, du skal komme frem. Der skal fra Infanteridelingen lyde et kæmpe tillykke til Jørgen Koefoed Riis for prisen som Årets Hjemmeværnsmænd i kompagniet.
 
MATRIEL UDLEVERING 
Så har Forsyningsgruppen været på Sjælland efter materiel til INF.DEL, og vi brugte en lørdag på at gennemgå alt det, som tilgår hver gruppe – og der blev lavet gruppe kasser. Der skulle også findes folk til de nye våben, som tilgår delingen.
 
OMSKOLING NYE VÅBEN  
Efter som vi har fået nye våben, så skal der en omskoling til på de forskellige våben. Vi startede med dysekanonen og M/60E, og vi brugte uddannelsesugen som DBH lavede til at få gennemført uddannelsen. Der er meget teori og rigtigt meget skyderi.
Vi sluttede kurset med to skarpe skud med dysekanonen og feltskydning med M/60E til stor glæde for os alle. Nu, hvor vi er omskolet, så sørg for at skyde på skydebanen – de våben skal ikke stå på depot og ruste.  Jo mere træning - jo mere erfaring.


 
FREMAD    
Hvis vi skal se fremad, så er de næste aktiviteter allerede på trapperne. Jeg vil gerne gøre stor reklame for vores øvelse d. 4-5 Maj. Der skal NK nok sørge for, at for vi får nogle fede opgaver, så allerede nu sætter vi X i kalenderen.
Kompagniet sagt ja til en skarp under Folkemødet, man må gerne deltage men ikke til fordel for en delings aktivitet
Udover det så har vi vores pølseskydning som nok bliver udbygget til noget større på grillen.
Glæder mig til at være sammen med jer til en masse fede aktiviteter så kom frem, det hele er kun lavet for jeres skyld!
 
                                                                                                                                       
Delingsfører Tim Brandt  
 
Foto: Karsten Rasmussen & Kenny Thøgersen
   
         
 
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring