Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Rosenborg på Stensved kaserne

En weekend med grøn uddannelse, indøvelse af eksercits og musikalsk undervisning.

01-03-2014

​HVK Rosenborg holdt weekend på Stensved Kaserne i Sydsjælland den 1. og 2. marts 2014. Soldaterne indledte lørdagen med grøn uddannelse i den nærliggende skov under ledelse af SG Kim Aagesen. Alt imens blev tambourerne undervist af gæsteinstruktør Niels Henkel, som til daglig er solojanitshar i DR UnderholdningsOrkestret. I løbet af eftermiddagen indøvede soldaterne nye geværgreb med henblik på »Sønderjysk Tattoo« i Aabenraa til sommer, ligesom tre nyligt ankomne soldater fik grundlæggende undervisning i eksercits, fortalte SG Henrik Blinaa, der sammen med SG Morten Hyldahl stod for disse opgaver.

To soldater, begge piger, der har en fortid i Ruds-Vedby Garden, deltog senere i undervisningen af tambourkorpset. »Jeg synes, det er fantastisk, det kan lade sig gøre,« sagde NK Ole Greve Madsen. KC Thomas René Seloy og NK Ole Greve Madsen informerede om kompagniets tilstand inden KAMSAM – kammeratligt samvær lørdag aften.
 
Eksercits delingen indøvede også at gå i takt til musik, der skal bruges vores næste store opgave 
Søndag var der morgenappel med flaghejsning og reveille. Soldater og tambourer trænede i første omgang hver for sig, inden kompagniet marcherede ud i terrænet omkring Kulsbjerg. Her der blev øvet eksercits med musikalsk ledsagelse under ledelse af NK Ole Greve Madsen og KOF Kim Koefoed-Larsen. Da tambour Mie Marianne Jakobsen også har en fortid i Ruds-Vedby Garden som tambourmajor, overdrog Ole Greve Madsen for en stund tambourstaven til hende. »Mie er helt klart et alternativ til mig. Jeg synes, det har været godt,« sagde Ole Greve Madsen efterfølgende. »Det har været en meget udbytterig weekend, hvor vi har fået rystet vores nye kompagni rigtig godt sammen. Så vi ikke bare er to enheder; men »ét kompagni«. Det synes jeg er det bedste, der er sket – at den enkelte føler et personligt tilhørsforhold til HVK Rosenborg. Det er derfor, det er fedt for mig at arbejde med kompagniet. Der er en god spirit, og jeg kan mærke, at folk har lyst til det her. Jeg tror, at alle er gået hjem med en helt masse godt i posen,« udtrykte NK Ole Greve Madsen.

 Billedgalleri

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring