Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​1 Kompagni antræder med ABC-maske efter endt handlebane. (Foto: Martin Sørensen)

På REX-tur med Livgarden

I omkring 30 timer var HVK Rødovre og HVK ROB ude og agere momenter for de kommende gardere.

26-10-2014
Opgaverne bestod af 4 X bevogtningsopgaver, 1 X forsyner kolonne og 2 X kørende Hunterforce. Første dag var det meningen at rekrutterne skulle rekonigsere på deres objekter, mens Hunterforce skulle stresse dem. Det betød selvfølgelig også et der næsten ikke blev løsnet et eneste skud den første dag. Her var det rekrutterne der skulle have tid og mulighed for at se på objekterne og beslutte hvordan disse skulle angribes.

På anden dagen kom angrebene så. Samtidig blev der også oprettet et hold Hunterforce til fods som skulle angribe rekrutterne når de kom ind i Store Dyrehave. Dette lykkedes og både det kørende og gående Hunterforce fik givet rekrutterne nogle overraskelser.


Da disse momenter var færdigspillet skulle vi så ud og være momenter på deres handlebane. Her var der alt fra Gas, artilleri, vandpassage under pigtråd til ildoverfald. Her var HVK Rødovre igen med hele vejen.
Torsdag kl. 11.15 begyndte det som de nye gardere nok havde glædet sig mest til de seneste dage, nemlig indmarchen. Her var vi stillet op og fik klappet dem ordentligt det sidste stykke ind inden deres REX-tur var overstået.
Et par sjove dage, der vakte minderne frem for flere af os.
Næste REX-tur er omkring februar 2015, inden da har vi også fornøjelsen af de gardere vi lige har været moment mod, da de skal på deres Blå vagt den 17-19 november 2014. Tilmelding kan ske på hjv.dk

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224