Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En udmattet aspirant giver sig fuldt ud på en stresstest under SSR Testweekend. Stresstesten skildres i afsnit 1 og 2. Foto: TV2
​En udmattet aspirant giver sig fuldt ud på en stresstest under SSR Testweekend. Stresstesten skildres i afsnit 1 og 2. Foto: TV2

TV2 genudsender serien Aspiranterne

[HJK] Fra på tirsdag den 20. marts genudsender TV2 deres reportageserie om optagelsesforløbet til Hjemmeværnets national specialenhed: SSR. Enheden skal bl.a. kunne støtte Forsvarets specialoperationsstyrker: Det stiller krav til den enkelte soldat.

16-03-2018

 
Af Hjemmeværnskommandoen

 
Over ni afsnit kan man i ugens løb følge 45 aspiranters kamp for at komme igennem det krævende optagelsesforløb til Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR).

 
Enheden støtter blandt andet løsningen Forsvarets nationale og internationale opgaver, herunder Forsvarets specialoperationsstyrker: Jægerkorpset og Frømandskorpset. Det stiller store krav til den enkelte soldat i SSR. Af 45 startende aspiranter er det kun en lille håndfuld, der bliver optaget. 

 
Autentisk reportageserie viser ukendt side af Hjemmeværnet
Den autentiske serie fra 2012 er optaget af TV2 Nyhedernes erfarne reportage-team henover fire måneder i foråret 2012. Det blev til i alt ni afsnit. Næsten fire timers TV-reportage.
Alle deltagere i serien var frivillige soldater i Hjemmeværnet og gennemførte optagelsesforløbet som den del af deres tjeneste i Hjemmeværnet. 

 
TV2-serien viser en siden af Hjemmeværnet, som de færreste kender til, og det krævende optagelsesforløb med fokus på soldaternes militære færdigheder, var for mange danskere en øjenåbner i forhold til hvilke militære kapaciteter Hjemmeværnet råder over. I en efterfølgende holdningsundersøgelse blev seriens indblik i SSR-aspiranterne kvaler således udpeget som en væsentlig årsag til en øget positiv holdning til Hjemmeværnet.

 
Genudsendelserne starter tirsdag eftermiddag kl. 14:55 på hovedkanalen, og der vil dagligt blive vist to afsnit lige efter hinanden. Første afsnit kan allerede nu genses gratis på TV2 Play eller klik her​.  

 

 
Fakta om SSR
  • SSR (Særlig Støtte og Rekognosceringskompagniet) er Hjemmeværnets nationale specialstyrke, som bl.a. skal kunne støtte løsningen af Forsvarets nationale og internationale opgaver, og herunder kunne støtte Forsvarets specialoperationsstyrker, med stabspersonel og patruljer til indhentning af informationer under vanskelige taktiske forhold.
  • Enheden består af frivillige soldater fra Hjemmeværnet, der er særligt udvalgt, uddannet og udrustet. Både optagelsesforløbet og den videre uddannelse stiller store krav til den enkelte soldat.
  • SSR er operativt underlagt Landsdelsregion Øst, men kan som national enhed indsættes i hele landet. SSR er placeret i Høvelte, Sjælland (ØST) og i Brabrand, Jylland (VEST). Personel kommer også fra Aalborg, Fredericia, Odense, Slagelse og sågar Bornholm.
Læs mere om SSR: www.ssr.dk 

 

 
Ansøgere, der har gennemført Videregående Patruljeuddannelse (VPU) på Hjemmeværnsskolen, har mulighed for at gå direkte fra bestået Testweekend til Patruljemodul 3. Der er tale om en forsøgsordning der gælder til og med foråret 2019. Læs mere.

 

 

 

 Seneste nyheder

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring