Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Foto: Sløringsdragten – en såkaldt Ghillie Suit – bliver primært anvendt af skarpskytter. fotograf: Charlotte Baun Drejka.
Foto: Sløringsdragten – en såkaldt Ghillie Suit – bliver primært anvendt af skarpskytter til at skjule deres position, mens de sniger sig ind på deres mål. Fotograf: Charlotte Baun Drejka.

Kompagni med internationalt fokus

HJEMMEVÆRNSKOMMANDOEN: Hjemmeværnets landsdækkende patruljekompagni har fået nyt navn og hedder nu Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR).

01-06-2007

Af Charlotte Baun Drejka, Hjemmeværnskommandoen


Hjemmeværnets landsdækkende patruljekompagni har fået nyt navn og hedder nu Hjemmeværnets Særlig Støtte- og Rekognosceringskompagni (SSR).
Kompagniet med base på Søværnets Grundskole i Auderød har samtidig fået udvidet sine opgaver, så fokus i højere grad er rettet mod opgaver uden for landets grænser.

”Under den Kolde Krig skulle vi levere kapaciteter som et patruljekompagni for hæren. I dag skal vi uddanne vore soldater, så de kan løse såvel nationale som internationale opgaver. Det betyder, at vi i dag støtter alle Forsvarets operative kommandoer,” siger kompagnichef, kaptajn Morten Rask.

Særlig den internationale dimension fylder meget i kompagniet, der har specialiseret sig i at rekognoscere og indhente informationer under vanskelige forhold til brug for militære operationer. Soldater fra SSR var således blandt de første, der sidste år gennemførte Forsvarets krævende Protection Team-uddannelse hos Jægerkorpset med henblik på udsendelse til Irak. Lige nu står en lille håndfuld SSR-soldater på spring til at blive udsendt i nye Protection Teams.

Opgavernes karakter i SSR kræver psykisk udholdenhed og fysisk styrke. Derfor er SSR langt fra for alle – ofte er det kun omkring 20 procent, der klarer optagelsesbetingelserne til kompagniet. Optagelsesforløbet til enheden er i fuld gang, men kvalificerede ansøgere kan fortsat lægge billet ind, hvis de har mulighed for at deltage i en testweekend 16. – 19. august.

Læs mere om SSRFoto: Sløringsdragten – en såkaldt Ghillie Suit – bliver primært anvendt af skarpskytter til at skjule deres position, mens de sniger sig ind på deres mål. SSR benytter dragten, når de løser rekognosceringsopgaver, hvor de ikke ønsker at blive opdaget. fotograf: Charlotte Baun Drejka.


---
Denne artikel er første gang offentliggjort i Hjemmeværnsmagasinet nr. 2 - juni 2007, side 46. Artikler bragt i Hjemmeværnsmagasinet er udgivet og godkendt af Hjemmeværnskommandoen på udgivelsestidspunktet.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224