Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Foto: Aspirant under Patruljeugen: Rygsækken bliver ikke lettere selvom man har VPU.
​Foto: Aspirant under Patruljeugen: Rygsækken bliver ikke lettere selvom man har VPU.

VPU og optagelse i SSR

[SSR] Med bestået Videregående Patruljeuddannelse (VPU) er vejen ind i SSR blevet kortere: ikke nemmere! - Som et forsøg kan aspiranter, der har gennemført VPU tilfredsstillende, springe Modul 1 og 2 over på optagelsesforløbet til SSR.

04-07-2017

 
Af oversergent Carsten Brøndum, Leder af Uddannelsessektionen, HVK SSR

 
Har du bestået Hjemmeværnsskolens Videregående Patrujleuddannelse (VPU) indenfor de seneste fem år? Så har du nu mulighed for at søge optagelse i SSR ad en kortere vej!

 
SSR har i en årrække samarbejdet med Hjemmeværnsskolen om udvikling og gennemførelse af patruljeuddannelserne på Hjemmeværnsskolen. I forlængelse heraf har SSR besluttet, som et forsøg, at give mulighed for at soldater med bestået VPU, kan få dispensation for deltagelse i SSR Patrulje Modul 1 og 2. 

 
”I en årrække er der blevet undervist på Hjemmeværnsskolen i de samme grundlæggende principper og procedurer, som anvendes under optagelsen til SSR, og derfor er tilbyder SSR nu, som et forsøg, at soldater, der har gennemført og bestået VPU kan springe to weekend-moduler med patruljeuddannelse over på Optagelsesforløbet til SSR” siger oversergent Carsten Brøndum, leder af uddannelsessektionen (S7) ved SSR og kursusleder for SSR Optagelseskursus, og fortsætter: 
”Kravene på Modul 3 og på den afsluttende patruljeuge er ens for aspiranterme, uanset om de har VPU eller ej, så det bliver ikke nemmere, men man har naturligvis muligheden for at disponere sin egen-træning anderledes, hvis man ikke skal deltager i Modul 1 og 2.”

 
Nat-orientering og fysik skal trænes uanset hvad! 
Det er meget vigtigt at aspiranter med VPU også træner målrettet i perioden mellem Testweekenden og Modul 3, da alle aspiranter skal bestå de samme færdighedsmæssige- og fysiske prøver under SSR Patrulje Modul 3: Prøverne er mere krævende end hvad man har oplevet på VPU, så det er vigtigt at møde i rigtig god form, og med et færdighedsniveau indenfor Orientering i mørke, der er højere end på VPU – ellers kommer aspiranten med meget stor sandsynlighed ikke længere end Modul 3!  

 
”Med de to modeller annerkender SSR at VPU giver aspiranten et højere patruljefagligt niveau, end aspiranter uden.” – siger oversergent Carsten Brøndum, og fortsætter:
”Der er indlysende fordele ved at følge hele Optagelsesforløbet til SSR – også selvom man har taget VPU tidligere: Der opstår et naturligt sammenhold imellem aspiranterne når man er de samme strabadser igennem, og man bliver gradvist trænet op til et fysisk og O-mæssigt niveau over VPU-niveauet, under modulerne. Så man skal nøje overveje hvilken model, der er bedst for en selv: Det vil altid være en individuel vurdering.” 

 
Der er tale om en forsøgsordning, der afprøves på den næste tre optagelsesforløb til SSR.

 

 
Læs mere om Videregående Patruljeuddannelse (VPU)  - Ansøgningsfrist: (Ukendt)

 
Læs mere om Optagelsesforløbet til SSR - Ansøgningsfrist: Kontakt straks SSR.

 
Ansøgningsfrist: ​Medlemmer af Hjemmeværnet, Tjenestegørende personel og Hjemsendt personel fra Forsvaret, straks skal kontakte SSR med hensyn til deres muligheder. Ansøgning om optagelse i SSR

 
Kontakt SSR på telefon 70 22 65 04 – info@ssr.dk  

 

 
-----

 

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring