Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Hjemmeværnskompagni Sydvestfyn

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​IMG_20220221_204757.jpg 
 
Hjemmeværnskompagni Sydvestfyn - dit lokale Hjemmeværn i Faaborg og omegn.
 
Hvem er vi-  Hvad er vores opgaver - Hvad kan vi tilbyde dig ?


1. september 2022. 

Hjemmeværnskompagni Sydvestfyn er Hærhjemmeværnet i Faaborg.  Vi er p.t. ca.​ 40 særdeles aktive HJV-soldater med base på Hjemmeværnsgården beliggende på Hellebjergvej 3 i Gl. Stenderup.

Lige siden Hjemmeværnet blev grundlagt i 1949 har der været et Hjemmeværn på Faaborg egnen. Antallet af kompagnier har tilpasset sig over tid. Men viljen til at træde til, når samfundet har brug for yderligere hænder er den samme som for 73 år siden. Vi mener faktisk at Danmark er et så godt et land, at det fortjener at blive forsvaret. Derfor stiller vi ulønnet op af ren idealisme. At forsvare sit land,  er en alt for vigtig opgave til blot at overlade til professionelle soldater. Med krig i Europa og den nye verdensorden efter krigen i Ukraine vil Hjemmeværnet i fremtiden skulle løse flere og tungere opgaver. Vi har derfor brug for netop dig.

Kompagniet er delt op i en Bevogtningsdeling og en Kommandodeling.  Bevogtningsdelingen skal kunne bevogte samfundsvigtige installationer, kunne udføre mindre kampopgaver samt kunne overvåge et terrænområde. Kommandodelingen søger for forsyninger, mad, ammunition samt at der holdes forbindelse imellem de enkelte enheder. 

Kompagniet er desuden særligt uddannet til at hjælpe allierede styrker som kommer til Danmark i en krisesituation for at bidrage til Danmarks forsvar eller med henblik på indsættelse andre steder i Østersøområdet.  I de kommende år vil der blive lagt mere vægt på at højne uddannelsen af den enkelte Hjemmeværnsoldat,  således at vi kan indgå i større militære samarbejder rundt i landet. Hjemmeværnet kan i dag indsættes overalt i Danmark for at støtte Hæren og det øvrige forsvar. 

Ud over de militære færdigheder som f.eks., uddannelse på skydevåben og egentlig kampindsats kan vi tilbyde relevante uddannelser i f.eks. førstehjælp, personlig udvikling og ledelse. Kompetencer der kan anvendes i det civile arbejdsliv. Kompagniet spænder over mange civile kompetencer, som ofte bringes i spil. På det punkt adskiller vi os på en særlig måde fra det professionelle forsvar.  Vi er faktisk rigtigt gode til at improvisere.

Det vigtigste er dog, at vi kan tilbyde en aktiv fritid og et godt kammeratskab, hvor alle gør en indsats som tiden og interessen tillader det. I øjeblikket har vi en god tilgang af nye medlemmer, så hvis det skulle havde din interesse at blive soldat i din fritid, i et kompagni i udvikling, så ring på 27828871. 

Vi er måske netop den fritidsinteresse du savner.


 
 
 
 
​​​

 OE Oversigt

 Oversigtslinks

 Kortoversigt

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring