Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Ønsker alle et godt Nytår

Et år er gået og et nyt skal i gang.....

12-01-2019

Året 2018 kom til, at ende med en masse uddannelser, certificeringer, samt nogle funktionsændringer, men også på grund af den nye strukturændring med gradsændringer. Året sidste aktivitet, var samtaler med kompagnichefen, omkring uddannelse, ønsker og ændringer for 2019. Et godt år for Hjemmeværnskompagni Sydvestfyn er endt.

 

Foto: Kompagnichef Ole U. Hanson klar til samtalerne

 

År 2019 startede allerede fra første morgen med indsættelser på grund af stormflod, som ramte Danmark. Vi havde folk indsat ved dæmningen til Helnæs og Faaborg Havn. De var indsat i næsten et døgn. Så endnu engang er vores motto blevet indfriet: "Når Fyn har brug for hjælp"

 

Foto: Faaborg Havn                                       Foto: Dæmningen til Helnæs

I samme uge, skete desværre den værste togulykke i 30 år og igen måtte vi indsættes med mandskab, til at sikre begge togstammer, som var blevet placeret ved Nyborg, indtil de skulle viderefragtes. Hjemmeværnskommandoen har modtaget stor ros fra Fyns Politi, for samarbejdet med Hjemmeværnet. Denne tekst er en kopi fra Hjemmekommandoens nyhedsside.

"Mange forskellige korps var indsat, men jeg bemærkede særligt Hjemmeværnets folk", skriver politiassistent René Haahr, og fortæller dernæst, at der ikke gik længe, før de første hjemmeværnssoldater meldte sig klar: 

"Frivillige, der smed, hvad de havde i hænderne for at kunne hjælpe. Uden det mindste brok løste de opgaver i susende vind og bidende kulde og gjorde det så længe, der var behov."

Og, som politiassistenten understreger, var opgaveløsningen af en ganske høj kvalitet og til stor hjælp for selve redningsindsatsen, som akutlæger og polit i stod for. Derfor lyder konklusionen ganske enkelt:

"De hjalp overalt og gjorde, at det øvrige beredskab kunne fokusere på deres fagopgaver."

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring