Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

VEDLIGEHOLDELSE AF FÆRDIGHEDEN ORIENTERING OG KORTLÆRE

I et fantastisk flot solskinsvejr har personel fra Hjemmeværnskompagni Varde gennemført Orientering- og kortlære i praksis samt selvfølgelig også det teoretiske.

12-03-2022

Deltagerne fik blandt andet udstukket et koordinat og ved hjælp af hjælp af kompas og hærkort, skulle de gå til det givne koordinat. Deltagerne skulle anvende signaturene på kortet til vejvalg samt Nordvende kortet ved hjælp af naturlige orienteringsmidler. Deltagerne har øvet både i dagslys og i mørke.
Kurset formål
At sætte deltageren i stand til at anvende 2 cm hærkort, kompas og​ kortmål til orientering i dagslys og mørke. Endvidere skal deltageren kunne kortfæste en terrængenstand, egen position, planlægge en rute på baggrund af kortstudie samt følge en retning eller rute i terrænet. Deltageren skal også kunne udarbejde og anvende kalker og skitser.
Indhold
2 cm hærkort
Kompas
Kortmål
Skitser
Orienteringsteknikker i såvel dagslys og mørke.

En fantastisk dag med fokus på en vigtig militær færdighed 🙂 🙂
Derudover har kompagniet 2 som deltager på Gruppeførerkursus, modul 2.Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring