Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En på opleveren på Delingsuddannelse

Ny DF gennemfører første Delingsuddannelse i 2015.

23-01-2015
​Det er Lørdag den 17 Januar 2015, og INF delingen skal på uddannelse for første gang med sin nye delings fører (DF).

​Dagens tema var huskeord, hvor DEL startede med at gøre klar til kamp med huskeordet FALKUSE NK/DEL startede med at gennemgå FALKUSE med DEL punkt forpunkt, så svendene have en rimelig forståelse for dette. Derefter var det GV1/NKGRP der med sin GRP skulle gennemføre en korrektFALKUSE, hvor der var masser af gode råd og inputs fra UDSTOFF JonasTidemann.Klar til kamp bliver indøvet et par gange indtil GRP har en god forståelsefor vigtigheden af en ordentlig udført FALKUSE.Kl. 1400 blev der givet varsel om at DEL skulle være klar 1430. NK/GRP + 1mand fik udleveret GRP ammunition, Røghåndbomber og Radioer. Nu skulle de gennemføre en komplet FALKUSE. 31 min senere blev der meldt over nettet til 5, at GRP var klar til kamp.

DF starter næste punkt på dagen AMAIFOKI og FADSUM, med at gennemgå dem forDEL. AMAIFOKI skulle DEL i dag bruge til et samlet ildoverfald og FADSUM skulle de bruge efter ildoverfaldet til at informere DF om status i GRP.

Efter en god gennemgang af begge huskeord, således at enkeltmand havde en god forståelse for hvad GF laver når han giver sin AMAIFOKI, skulle det prøves i praksis. DEL går frem på en enkeltkolonne hvor de får indsigt på 2 FJ 200m ude i TN. GF danner sig et overblik over FJ og de muligheder han har omkring sig.Han lader sin LSV2 blive og sikre mod målet imens resten af GRP samles 360, hvor GF giver sin AMAIFOKI klar til samlet ildoverfald. GRP Søger ind i et tæt skov stykke og fløjer ud på spredt orden i forhold til LSV2. Da GRP ligger klar, kommer der lige efter bogen et samlet ildoverfald på FJ. Ildoverfaldet fulgte endnu et huskeord VOVS: Velovervejet Overraskende Voldsomt og Samtidigt. Og det må man sige det var.

Der bliver kørt et par gentagelser hvor situationen ændrede sig lidt fragang til gang. DEL arbejder rigtig godt og professionelt. Under sidste gennemførelse bliver der givet en lille smagsprøve på hvadnæste DEL UDD byder på. Så da et samlet ildoverfald er gennemført skal DEL trække sig tilbage, der bliver kastet røg og frigjort. Alt det kan I opleve ved at tilmelde jer, og møde op næste gang d 14/3

Dagen blev afsluttet med en tilbagemelding, og et klap på skulderen. Det ernogle dygtige soldater der holder til I HVK VEJLE.

Vi ses igen.NK/DELSG Bøgelund.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224