Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Pressemeddelelse

​Bil​lede fra Landsøvelsen - Haderslev Damparken

Juni Nyt

Nyheder fra kompagniet siden sidst.

09-06-2016
​​Så er Juni måned nået, og vi går hen imod de lange sommerdage, med massere af sol, varme og hygge. 
Det indebære også at vi har sommerfest sidst på måneden husk tilmelding senest d. 12. 

Mygstik

Vi startede ud med en øvelse lige efter vores 5. maj arrangement, nemlig øvelse "Mygstik", som dog ikke kom helt til sit navn da meget få endte med at blive stukket. 

Øvelse foregik med 1 patrulje og et KSN, for at træne både Kommando delingen og 1. deling. Stedet var Oksbøl Øvelses terræn udeomkring Børsmose skole/Jæger hytten. 

Der blev øvet i bevægelse gemmen terræn, BSO tjeneste samt arbejde med HUND i gruppen. Samt havde "fjenden" lånt Kent Jacobsens og hans hund til at træne i at opfange patruljen da de gik gennem terrænet. Alt det med stor succes og med stort humør gennem hele øvelsen. 





  

Kompagni Aften

Det sociale er altid i højsædet i HvK Vejen - som også kunne ses til Kompagni aften d. 17 maj. Det kan altid anbefales at komme til disse aftener, da vi lære hinanden at kende på en mere privat måde her. Samt har en virkelig hyggelig aften. 



 



ABK - Almen Befalingsmands Uddannelse

Vi har haft to mand af sted til sjælland for at dygtig gøre sig. Der er tale om Rasmus og Danni som tog af sted forventningsfulde og glade. Og kom hjem med massere af nye værktøjer i posen. Samt at de nu kan agere Sikkerhedsbefalingsmænd ved skydninger. 

Hvad KC har skrevet på facebook om vores to folk:

Hvor er det dejligt at få en melding fra distriktet vedrørende de to vi har på kursus ABK p​å sjælland at de er goe - som det blev sagt " De kører klatten " Og nej Per du skal IKKE tænke i billeder. Jeg fristes til at sige det gør mig stolt at de repræsentere HVK Vejen på bedste vis.​






 
 
 

LPU

Inge har været på lpu 4 del1 i Skrydstrup, og gennemført dette. Hvilket gjorde KC kunne godt skrive hende for LPU 4 del 2 fordi hun deltog i landsøvelsen. Dette gør at nu er Inge lige så meget Hjemmeværns soldat som os andre.. Må guderne hjælper os. Med de boller hun bager må der kunne være en plads ved Støtte og Forplejning. 


​Kompagni Møde 

Der blev afholdt et Kompagni møde, hvor der blev fortalt en masse om landsøvelsen og fremtiden i kompagniet. Både for at fortælle alle lidt mere om hvad der vil kommer til at ske i fremtiden men også så folk har en ide om hvad vi arbejder os hen imod. 


Lands Øvelse!

Så kom dagen hvor landsøvelsen ikke kun var noget vi gik og snakkede om. 
De første mødte ind på Frifelt allerede fredag aften, for at tage ned til Haderslev og stille op, samt side brandvagt. 
Efter en dejlig kølig nat, blev brandvagterne afløst af et væld af Hjemmeværns soldater, der virkede klar og spændte på hvordan dagen ville gå. Her havde de det godt og VARMT - Meget varmt.. 
Hvilket også gjorde sig gældende til paraden i fredericia da SAN KDO så sig nødsaget til at have hjælp for at kunne administrere de mange soldater. Lige omkring 5000 Soldater! Så der stillede Vejen selvfølge med folk, da vi jo altid vægter førstehjælp højt. 



 






​Ny KBM

Da Kenneth ikke længere er KBM, er det indtil videre KC Asbjørn Runge der påtager sig denne med hjælp fra Inge som kommer i oplæring til at blive det løbende. Men køreseddeler skal sendes til Asbjørn indtil videre. 




 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring