Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Nytårs parole 2017 med faneindvielse.

Nytårs parole 2017 med faneindvielse.

HVK Vejen afholdte nytårs parole d 7 Januar 2017 samt fik vi indviet vores nye fane.

08-01-2017
​En rigtig god dag, hvor vi fejrede kompagniets 2016.
Kompagnichef KN Asbjørn Runge holdte en tale om året der gik - et år hvor der er sket rigtig mange gode ting for kompagniet.
Han kom ind på at rigtig mange af medlemmerne havde gennemført en hel del uddannelser og folk havde ikke lagt på den lade side for at bestå og gennemføre deres funktionsuddannelser.

I HVK Vejen har vi en lille del fra 2 BEVDEL som tit hjælper vores lokale PO kompagnier da de har gennemført PO FUNK uddannelsen. De fleste af disse er af den ældre generation og står altid klar til indsættelser og andet der skulle være brug for. Disse har optjent rigtig mange timer i 2016.
Stor ros blev sendt i deres retning.

Vores hundefører ligger enorm meget tid i deres arbejde med hundene, en enkelt havde optjent over 1000 timer samt har deltaget i øvelser og været med til at uddanne andre hundefører.
2 af dem havde i 2016 udemærket sig med topplaceringer med deres hund. Stor ros for deres arbejde.

Der var også ros for at selvom man havde set frem til at stå i parade for hendes Majestæt Dronningen - og man blev kaldt på - under parade for at være behjælpelig til alle de mennesker der i paraden drattede rundt - sprang til da det jo var en skarp opgave.

Kompagniet har været i mindre omvæltning på enkelte fører positioner. Her nævnte KC at det var de helt rigtige fører vi havde fået på posterne - såsom NK/UAFD - KDODF, 1BEVDF o.s.v.

Den 1 Oktober 2016, fik kompagniet oprettet en infanteri deling noget der lige så stille er ved at komme gang i. Der er altid opstarts problemer men vi kan mærke at disse folk arbejder på at få det i gang på en positiv måde.

Der var ros til førerne som ville det her - man gør det der forlanges af en.

Vi vil i 2017 forsøge at være mere synlig i bybilledet og forsøge at hverve endnu flere medlemmer til det bedste sted at gå til hjemmeværn.

Efter talen var det tid til udlevering af pokaler.
Her blev NK/UAFD Rasmus Rerup udråbt til at være årets befalingsmand - grundet hans fantastiske måde at opmundre til uddannelse og bare den måde han var på.


Næste hæder blev sendt til
1BEVDF Kent O. Madsen for at være bedste skytte gennem hele året - hans resultat på skydebanen havde være højst.


Årets hjemmeværns soldat bliver valgt af kompagniet NK/UAFD - 1 BEVDF - 2 BEVDF - INFDF samt af KDODF - her havde man valgt hundefører Kent Jacobsen - begrundelsen var blandt andet det at Kent havde brugt over 1000 timer på hjemmeværnstjeneste.


Efter overrækkelserne af disse udemærkelser gik vi til den officielle faneindvielse for kompagniet nye flotte fane. Her var der besøg udefra af en repræsentant for Danmarks samfundet K. Barfoed samt fg. Distriktschef Major Benny Stensdal disse skulle være en del af de tre der skulle slå søm i for Hendes Majestæt Dronning - og for fædrelandet til sidst skulle en af kompagniets veteraner tidligere kompagnichef Søren Hald som stadig i en alder af 83 er yderst aktiv med over 400 timer i 2016 slå søm i fanen. Søren udmeldte efter han havde slået hans søm i følgende.
" Må denne fane samle kompagniet og give os et samlingspunkt for hele kompagniet "

Til slut var der taler fra K.Barfoed og fg. Distriktschef Benny Stensdal.
Kompagniet takker for deres deltagelse i kompagniets store dag.
(Billederne herunder er fra faneindvielsen.)
Herunder HVK Vejen's kompagni mærke - trolden tilhører byvåbnet for Vejen kommune.
" En Trold, der vejrer Kristenkød "


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring