Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

4. - 5. Maj 2017

Danmarks befrielsesdag blev behørigt fejret i HVKVLO med en sammenkomst på Hjemmeværnsgården.
Æresgæst var aftenens hovedtaler, Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen.

05-05-2017
4. og 5. maj i HVKVLO

Danmarks befrielsesdag blev behørigt fejret i HVKVLO med en sammenkomst på Hjemmeværnsgården med deltagelse af ca. 50 personer, hvoraf nogle var gæster.

Æresgæst var aftenens hovedtaler Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen.

hjv1.JPG
Kompagnichef Ole Nordal kom i sin flotte velkomsttale ind på hvad der skulle ske i løbet af aftenen.
Efter velkomsten var der uddeling af tegn
10 årstegn til Brian Høppner – 25 årstegn til Kim Eggertsen – 40 årstegn til Finn Jørgensen. 

Gitte Madsen modtog Hjemmeværnets Fortjenstmedalje.

Et rigtig stort tillykke til dem.

Kammeratskabspokalen blev i år tildelt Søren Guldbæk og KC – Pokalen gik til Christian Gaardsdal. Hans Ole Jørgensen fik det ”Gyldne Håndtryk” i form af en cementhandske i forbindelse med sin afgang som NK i kompagniet.
Sølvtastaturet gik til Jimmi Hansen for sin flittige brug af HJV.dk

hjv2.JPG

Traditionen tro blev frihedsbudskabet afspillet efterfulgt af en rigtig flot og indholdsrig tale af borgmester Holger Schou Rasmussen.
Der var efterfølgende social hygge. Arrangementet sluttede kl. ca. 22


Fredag den 5. maj blev traditionen tro brugt til at mindes de fra området der mistede livet som modstandsfolk. Dagen startede med morgenkaffe sammen med FHV. De enkelte enheder sørgede herefter for at ære og mindes de respektive.

hjv3.JPG

HVK var på Tillitze Kirkegård for at mindes Grev Ludvig Otto Reventlow der blev henrettet af tyskerne i Ryvangen den 6. april 1945. Herefter kørtes til Nakskov Kirkegårde for at ære og mindes politibetjent Hans Jørgen Christiansen som blev hårdt såret ved et ildoverfald på Asiatisk Plads i København i forbindelse med en forestående transport af flygtninge til Sverige. Overfaldet blev udført af den såkaldte Brøndumbande som tog den hårdt sårede Christiansen med til Vestre Fængsel, hvor han døde kort efter. I Nakskov mindes også den unge Knud Andersen som blev dræbt af tyskerne ved en stor demonstration i en grusgrav ved Rørdals Cementfabrik i Aalborg. Her skød tyskerne for at opløse demonstrationen ind i en menneskemængde på ca. 17.000 Her blev dræbt syv personer og et stort antal såret.
​​Blandt de dræbte var den unge Knud Andersen.

​​​​​​​
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring