Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

BEVIDSTLØS KURSIST REDDET I NYMINDEGAB

Under delingsførerkurset i Nymindegab forsvandt en af kursisterne tidligere i dag, torsdag, ved middagstid. Hun blev fundet bevidstløs på toiletgulvet og er nu i god behold.

02-05-2019

​​​​​af Hasna Eggers

Ledelsesudviklingssamtalerne på delingsførerkurset i Nymindegab udviklede sig dramatisk i dag, torsdag, ved middagstid, da det gik op for kursisterne, at en af deres medkursister var forsvundet.

Eftersøgningen gik derfor straks i gang, og kort efter blev hun fundet på toilettet liggende bevidstløs på gulvet. Derefter blev der råbt efter hjælp og ringet 112.

En god omgang førstehjælp senere med en hjertestarter var hun dog stadigvæk bevidstløs, men nu med vejrtrækning og hjerterytme.

Kursuslederen udtaler: "Selvom det var en voldsom situation, så er jeg imponeret over, hvor fattet, effektiv og professionelt vi håndterede opgaven, hvor alle hurtigt vidste, hvad de skulle gøre i situationen".​

MEDIC PÅ SYGEHJÆLPERKURSUS HJALP OGSÅ TIL
Det var held i uheld, at der på samme tidspunkt var et sygehjælperkursus på skolen. Deres medic trådte til i nøden og hjalp med den telefoniske kontakt til ambulancecentralen, hvor han løbende afgav forklaring om hele situationen.

Kort inden ambulancens ankomst kom kursisten i bedring og kunne igen tale. Da ambulancen endelig nåede frem til Nymindegablejren, var hun i så god bedring, at de aflyste ambulancehelikopteren, og hun blev kørt til hospitalet uden udrykning.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring