Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Baltikum stærkt repræsenteret på dansk patruljekursus

Videregående patruljeuddannelse afholdtes i denne uge i Vestjylland, og hele 24 estere, letter og litauere deltog på kurset. Deres deltagelse er med til at styrke det internationale samarbejde og i høj grad også instruktørernes evner.

27-10-2017

​Af Signe Thiim

Generelt er niveauet blandt patruljesoldaterne fra de fire lande højt, og trætheden er da heller ikke at mærke på soldaterne onsdag eftermiddag, to dage før kursets afslutning. "Vi tager en opgave ad gangen. Det er man nødt til, ellers kører man sur i det. Det gælder om at have det rigtige mindset," fortæller en af de litauiske deltagere. "Den største forskel er det ukendte terræn, og det fuldstændig omsluttende mørke, som man ikke oplever andre steder end Danmark." Og mens deltagerne på kurset får trænet deres enkeltkæmperfærdigheder, orientering i det uigennemtrængelige jyske mørke og evne til at fortsætte selvom alt er vådt, er samarbejdet med de baltiske lande i høj grad også med til at udvikle instruktørerne på kurset. "De får trænet deres sprogfærdigheder og får en værdifuld indsigt i andre kulturer, og det gør dem bedre kvalificerede til eksempelvis udsendelser," fortæller René Lenskjold, der er kursusansvarlig for VPU. Han fortsætter: "Jeg tror, det er vigtigt at bibeholde det momentum, som vi lige nu har i vores internationale samarbejde."

 

Skolechefer på visit
Onsdag besøgte den estiske skolechef Alari Seaga sammen den danske skolechef Jens Sund patruljesoldaterne i terrænet i Oksbøllejren og havde mulighed for at få en snak med svendende.
Fredag morgen bød traditionen tro på den sidste udfordring for kursisterne på VPU uddannelsen - at springe ud fra en række stablede containere direkte ned i det kolde vand i Esbjerg havn.


Foto: Oberst Jens Sund, premierløjtnant René Lenskjold og oberstløjtnant Alari Seaga.
Du kan se flere gode billeder på Hjemmeværnsskolens facebookside.

 VPU er i skrivende stund planlagt til at køre næste gang i 2019.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224