Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Lars Møller

Bliv en del af touren

Til sommer kommer Tour de France til Danmark, og der er brug for frivillige til trafikreguleringsopgaver. Vil du være frivillig, men har du endnu ikke kompetencerne? Så kan Hjemmeværnet tilbyde dig at komme på færdselsreguleringsuddannelsen.

22-03-2022

​Når Tour de France kommer til Danmark og kører de 3 første etaper d. 1.-3. JUL, skal der bruges omkring 300 frivillige til trafikreguleringsopgaver.

Er det noget for dig, men mangler du kompetencerne, så har du mulighed for at tage vores færdselsreguleringsuddannelse, som kan gennemføres ved din underdeling eller dit distrikt. Lige nu er der dog allerede oprettet 8 færdselsreguleringsuddannelser rundt i landet. Du kan finde uddannelserne og tilmelde dig på HJV.DK -> Aktiviteter -> Avanceret søgning -> Under ”Uddannelse (UDIR)” skrives 1205.

Revidering af Politifunktionsuddannelsen
Den reviderede udgave af Politifunktionsuddannelsen tager udgangspunkt i Rekvisitions- og Evalueringssystem Politi og samarbejdsaftalen mellem politiet og Hjemmeværnet. Samarbejdsaftalen indeholder en portefølje med de opgaver, hvor politiet har brug for støtte fra Hjemmeværnet – f.eks. ved færdselsregulering, afspærring, personeftersøgning, afsøgning af genstande og evakuering.

Derudover er de 20 timers ”Hjælp til politiet”, der oprindeligt lå på Den Lovpligtige Uddannelse (LPU), blevet flyttet til politifunktionsuddannelsen, da Hjemmeværnet pr. 1. NOV 2020 fik en ny grunduddannelse, Hjemmeværnets Grunduddannelse (HGU).

Politifunktionsuddannelsen er også blevet mere fleksibel ved, at dele af uddannelsen kan oprettes og gennemføres lokalt ved en underafdeling eller et distrikt.

Har du f.eks. udelukkende brug for et modul, har du mulighed for at tage det som et flexmodul. Det kan du gøre, hvis du f.eks. er interesseret i at blive frivillig under touren ved at tage færdselsreguleringsmodulet. Er en underafdeling eller et distrikt interesseret i at oprette et af de 2 flexmoduler (Færdselsregulering eller Hjælp til politiet uden beføjelser), sender Hjemmeværnsskolen læringsplaner og undervisningsmaterialer.Både på Hjemmeværnsskolen og lokalt vil politiet være tilstede under undervisningen for at sikre, at det der læres, er korrekt, og opstår der nogle situationer under de praktiske øvelser, kan politiet hurtigt tilkaldes.  

Spørgsmål
Har du spørgsmål, bedes du kontakte kaptajn Bendt Bossen på tlf.: 5099 7042 eller e-mail: hvs-u-fs-01@mil.dk
   

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring