Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En beretning fra GPU 2

Er du nysgerrig over, hvordan det er at være kursist på GPU 2? Så læs denne beretning, som vi har fået ind af døren fra en af vores kursister, som var på kurset tilbage i april. Er det noget for dig? Så starter GPU op igen i FEB 2020!

13-06-2019

​​​

Da jeg vågnede torsdag morgen, kunne jeg godt mærke, at jeg havde sommerfugle i maven og var en smule nervøs. Jeg havde kun været i patruljen i ganske kort tid, så jeg havde ingen anelse om, hvad den kommende weekend ville bringe, men jeg havde en forestilling om, at det ville blive hårdt og udfordre mig på mange parametre. På trods af nervøsiteten glædede jeg mig enormt meget!

Da jeg ankom til Nymindegablejren, blev jeg mødt af en flok glade og imødekomne drenge, som alle var meget fokuserede på at få pakket deres grej. Allerede fra start var der en smule stress på, da der både skulle udleveres stumper og pakkes grej.

Da alt var pakket og klar, skulle vi i gang med FUT - først styrkedelen og derefter løbedelen. Det var fedt at mærke, hvordan alle heppede på hinanden ude på løberuten for at sørge for, at alle kom i mål. Allerede fra start var der en fed kampgejst og en holdånd, som gav en enorm følelse af sammenhold på trods af, at vi kun lige havde mødt hinanden.

Den første nat skulle vi på O-march. Jeg vidste i forvejen, at marchen ville blive en udfordring for mig, da jeg kun havde gået meget få O-løb siden min værnepligt i 2014, men med hep og motivation fra min gruppe klarede jeg mig sammen med en af de andre drenge, hvilket var en fed succesoplevelse - også var vi ligesom i gang!

Efter få timers søvn under åben himmel var det atter op igen og i gang. Nogle fra gruppen var ikke tilfredse med deres indsats til O-løbet og var derfor lidt demotiverede til at starte med. Heldigvis var der som tidligere nævnt allerede fra start en fed følelse af sammenhold, så demotivationen blev grundet opmuntring fra gruppen hurtigt vendt.

I løbet af weekenden fik vi en masse fed undervisning i bl.a. observationstjeneste, skydning, ODO, gruppeformationer, vandpassage, hurtig sammenpakning m.m. Jeg blev hele weekenden presset både psykisk og fysisk, og det var enormt fedt. Vi havde nogle virkeligt kompetente instruktører, hvilket gjorde, at vi alle lærte enormt meget! Men noget af det, som jeg synes, var allerfedest ved denne weekend, var, at vi løftede i flok som en gruppe og konstant sørgede for at hjælpe hinanden, når vi hver især var pressede.

Alt i alt en hård, men mega fed weekend, som jeg levede højt på længe efter!

 

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224