Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Generalen på besøg ved Hjemmeværnsskolen

Mens mange holder efterårsferie, er Hjemmeværnsskolen i gang med at uddanne en masse soldater. På HGU, Gruppeførerkursus og Chefkursus fik de i går en ekstra oplevelse, da chefen for Hjemmeværnet (CHV), generalmajor Jens Garly, besøgte kurserne.

21-10-2021

​Generalens rundtur på Hjemmeværnsskolen startede Kl. 8 på skydebanen i Slagelse, hvor regnen stod ned, og mørket knap nok havde løftet sig. Her skulle CHV besøge HGU – Hjemmeværnets Grunduddannelse – mens soldaterne var i gang med uddannelsens skydedel. For mange var det første gang med et våben i hånden og ikke mindst afgivelsen af skud. Det kan være en overvældende oplevelse, men humøret var højt, og soldaterne var gode til at hjælpe hinanden med gennemførelsen af ”efterse og kontrol”.  



HGU på skydebanen i Slagelse.

Videre til Nymindegab
Efter besøget ved HGU i Slagelse gik turen videre til Nymindegab. Her skulle Garly starte sit besøg ved Gruppeførerkursus. I den lille landsby på den jyske vestkyst havde regnen også stået ned fra tidlig morgen, og soldaterne, som havde overnattet ude, var i gang med en lektion i "Skift af stilling". Instruktørerne gennemgik først "Skift af stilling" i teorien, og herefter fik soldaterne rig mulighed for at øve i praksis. Håndbogen kom flittigt frem, for det gjaldt ikke om hurtighed, men derimod om at gøre det rigtigt og om at opnå læring. CHV fik derfor mulighed for at se til alle grupperne, der øvede og gav herunder sine observationer med.


Generalen overværede gruppeførerkursisterne øve sig i "Skift af stilling".

Afslutningsvis besøgte generalen Chefkursus, hvor han også gav en briefing. CHV lagde op til diskussion og drøftelser, og soldaterne holdte sig ikke tilbage. COVID-indsatsen, Hjemmeværnets udvikling, førervirket, forventningerne til cheferne og mange andre gode emner blev drøftet i en god dialog.


Generalen under sin breifing på Chefkursus.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring