Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hilsen fra USA

Vanen tro er et hold frivillige instruktører fra Hjemmeværnet draget til Fort Meade i South Dakota, USA, for at støtte op om det amerikanske hjemmeværns officersuddannelse, Officers Candidate School.

14-06-2024

Uddannelsen forløber over otte uger, hvor danskerne bidrager på de to første. Kadetterne kommer med meget forskellig erfaring. Nogle har blot gennemgået deres ”basic training”, mens andre har været aktive som befalingsmænd i alt fra US National Guard til US Marine Corps. Det betyder, at den første fase af uddannelsen handler om at få skabt et fælles fundament af basale militære færdigheder som eksempelvis orienteringslære, militær fysisk træning, samt moral og etik. Ydermere bliver der lagt tyngde i hård disciplinering af kadetterne med det formål at skabe mentale og fysiske robuste soldater.

Kadren på skolen er opdelt i en instruktørgruppe, som vi indgår i, og en gruppe af ”platoon trainers”. Instruktørgruppen er ansvarlig for den faglige uddannelse, mens holdet af ”platoon trainers” står for den personlige udvikling og disciplinering af kadetterne.Som leder for det danske instruktørhold, er jeg og vores amerikanske kollegaer imponerede over deres faglige niveau og evne til at skabe motiverende og elevaktiverende undervisning for kadetterne. På trods af at den danske undervisningsmodel ikke ligner den amerikanske, er det tydeligt, at kadetterne har et højt udbytte af undervisningen. I går afholdte vi teambuilding, hvor kadetterne med kreativ tankegang og begrænset kommunikation skulle gennemføre forskellige samarbejdsøvelser.Instruktørholdet består i år af:
KN Jesper Hauge Jørgensen, instruktør fra Næstkommanderende Delingsførerkursus
KN Helge Raakjær Frost, instruktør fra ledelseskurserne
LT Katrine Rysgaard, instruktør fra Delingsførerkursus
SSG Mette Ørum Madsen, instruktør fra Gruppeførerkursus

Mange hilsner fra
PL Mikkel Vestergaard
Hjemmeværnsskolen, UDCSJ
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring