Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Instruktør i fødsel på Sommerkursus

Sommerkursus var begivenhedsrigt på mange fronter – også på en helt uventet front. Den litauenske instruktør, Ada Urbonaite-Bendoraitiene, gik i fødsel i fredags – sommerkursets sidste dag - og fødte i lørdags en lille dreng på Esbjerg Sygehus.

13-07-2022

​Ada, der var instruktør på Basic Instructor Course på dette års Sommerkursus, skulle til at afslutte sit kursus, da vandet gik fredag morgen.

En hurtig tur forbi lægen i nabobyen Nr. Nebel om formiddagen med kursuslederen, Bjarke Jacobsen, kørte de tilbage til Nymindegab og afsluttede kurset. Det kunne sagtens nås, da det kun drejede sig om en times tid.

Kurset blev afsluttet, og efterfølgende pakkede Ada sine ting, så Bjarke kunne køre hende til fødegangen på Esbjerg Sygehus, hvor han var indtil, hun fødte sin lille dreng lørdag, Kl. 16.23. Han vejede 2400 gram.

En af Adas gode venner, der også havde været med på kurset, var ved hendes side – også under selve fødslen.


Ada og hendes ven med Bjarke i front.


Adas mand, der også arbejder i det litauenske forsvar, var i udlandet, og da han fik beskeden om, at hans kone var i fødsel, fløj han til Litauen og kørte derefter til Danmark, hvor han ankom i søndags.

Familien er endnu i Danmark, da sønnen er født 6 uger for tidligt, og de skal derfor regne med at være på sygehuset i en 14 dages tid.

Stort tillykke med den lille ny!

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring