Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Camp Ripley

TO INSTRUKTØRER FRA HJEMMEVÆRNSSKOLEN ER I ØJEBLIKKET I MINNESOTA, USA

Hjemmeværnet deltager i internationalt samarbejde i en række lande, og herunder i et udvekslingsprogram med US National Guard (USNG).

06-06-2019

​​​​​​

​Hjemmeværnsskolen har i øjeblikket udsendt to instruktører på Officers Candidate School (OCS) i Camp Ripley i det nordlige Minnesota, hvor de i to uger indgår som førere og instruktører for to af kadetdelingerne på kurset.

 

OCS er officersbasisuddannelsen for USNG, og er opdelt i 3 faser med en samlet varighed på 56 dage. De tre faser kan gennemføres som et sammenhængende forløb, eller opdelt i moduler over 1½ år. Herefter udnævnes kandidaterne til sekondløjtnanter, og efter en yderligere våbenartsuddannelse skal de nye officerer ud til deres enheder i hjemstaterne for at virke som delingsførere. Kurset i Minnesota er et samarbejde mellem 6 stater, som alle sender deres kursister til et fælles OCS fase 1, hvor de resterende kursusfaser gennemføres lokalt i kursisternes hjemstater.

 

De to danske instruktører er KN Mikkel Andreassen fra Hjemmeværnsværnskompagni Aalborg Nordvest og KN Jesper Hauge Jørgensen fra Uddannelseshjemmeværnskompagni Nordsjælland. De har begge baggrund som kompagnichefer og er rutinerede instruktører, som underviser på danske kurser under Hjemmeværnsskolen, og ved deres distrikter. Forud for udvekslingen har Mikkel og Jesper gennemført US ARMY instruktørkursus, samt en overbygning herpå, således de er tilvænnet de amerikanske begreber, terminologier og læringsteknikker.

 

Mikkel og Jesper har lovet at sende et par små nyhedsmails med billeder hjem til os, således vi får et lille indblik i deres oplevelser på OCS. De skriver:


 

”Vi er ankommet til Minnesota og Camp Ripley, og er nu kommet os over jetlag. Vi er hver blevet tildelt en deling, hvori der er 25 kandidater og fire instruktører. Vi fik æren at starte kurset ved at affyre kanonen (Se videoklip). I morges kl. 0515 deltog vi i 6-mile marchen sammen med kandidater og de andre instruktører”.

 

”Vi har fået utrolig god velkomst, alle ivrige efter og hjælpe os. I går søndag tog bataljonschefen os med på rundvisning ved et lokalt militærmuseum på Camp Ripley. Maden er udmærket og lejren har en fin PX (militær grejshop)- Send flere penge!”

 

Med venlig hilsen

 

Mikkel og Jesper


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring