Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Kursist fra Grønlands Politi gæster Grundlæggende Instruktørkursus

Lige nu kører Grundlæggende Instruktørkursus – specielt for politiet – i Nymindegab. Kursisterne kommer som vaneligt fra nær og fjern, og en af dem har taget hele den lange vej fra Grønland for at lære om instruktørvirket.

19-08-2021

​Han hedder Hans-Jakob Frederiksen og arbejder til dagligt for Grønlands Politi i Nuuk som faglig koordinator for den beredskabsfaglige uddannelse. Han er dog ikke den første kursist, som besøger Hjemmeværnsskolen fra Grønlands Politi.

”Jeg kender ikke så meget til Hjemmeværnet ud over, at nogle af mine kollegaer har været afsted på Grundlæggende Instruktørkursus før mig. Det er et krav at tage dette kursus, før jeg kan videreuddanne mig til skydeinstruktør”, fortæller Hans-Jakob og fortsætter ”Som faglig koordinator skal jeg også have et indblik i instruktørvirket og, hvordan en instruktør arbejder – og det får jeg her på Grundlæggende Instruktørkursus”.


Hans-Jakob er i gang med at planlægge sin fjerde og sidste læringaktivitet.

I gang med 4. oplæg
Lige nu er kursisterne i gang med at planlægge en læringsaktivitet efter eget valg, som de senere på dagen skal fremlægge i deres respektive grupper. Det er også kursisternes fjerde og sidste læringsaktivitet for denne gang, da kurset afsluttes i morgen.

Grundlæggende Instruktørkursus er et unikt kursus, som Hjemmeværnsskolen tilbyder – og der er ofte kursister med fra Beredskabsstyrelsen og politiet, når kurserne afholdes.

”Instruktørkurser er ikke noget, der findes på Grønland. Der kan laves et, hvis behovet er stort nok, men indtil videre er det udelukkende mine 3 kollegaer og jeg, der har haft behovet, og det er måske lige lidt nok”, afslutter Hans-Jakob.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring