Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Mark P. Jeppesen, Delingsfører i Flyverhjemmeværnet, HVE274 Østjylland.

Man får et stort læringsudbytte af at være her

Hvordan er det egentlig at være kursist, når ens medkursister kommer fra forskellige værn? Det giver Mark fra Flyverhjemmeværnet et svar på lige her!

10-10-2019

​​​af Hasna Eggers

Siden i fredags har ca. 45 kursister været i gang med at dygtiggøre sig i at planlægge og gennemføre en læringsaktivitet på Hjemmeværnsskolen populære Grundlæggende Instruktørkursus, som sluttede i går.

Her møder jeg Mark P. Jeppesen, der er en af de 1100 aktive hjemmeværnsoldater i Flyverhjemmeværnet, hvor han er delingsfører. Han fortæller, at det er lærerigt at være kursist på Hjemmeværnsskolens værnfællesværnskurser.

"Man får et stort læringsudbytte af at være her. Der er meget dynamik og sparring i min gruppe, hvor vi er 5 i alt. Gruppen består af to delingsfører fra Hærhjemmeværnet, en fra Politiet samt en fra Marinehjemmeværnet", fortæller Mark, der har været aktiv i Flyverhjemmeværnet i 9 år og tilhører HVE274 Østjylland.

Han ligger især vægt på, at den vidensdeling, der finder sted værnene imellem, kan bringe et nyt blik på den normale hverdag i ens underafdeling, når der f.eks. skal undervises eller kompetenceudvikles.

"Der er en forskel på indgangsvinklen til vores grundviden omkring nogle af de emner, som vi skal undervise ud fra – f.eks. bruger Marinehjemmeværnet ikke kompas på samme måde, som Flyverhjemmeværnet eller Hærhjemmeværnet gør…men så kan vi lære af hinanden og evt. medbringe den nye viden i min underafdelinger, hvis det er noget, som kan videreudvikle mine folk", siger Mark og fortsætter: "Så jeg har bestemt fået det ud af kurset, som jeg gerne vil have – også ift. det gamle instruktørkursus. Undervisningsmetoderne er på det nye instruktørkursus klart bedre pga. en højere grad af kursistinddragelse", afslutter han.  

Kurset sluttede i går, hvor Mark og hans medkursister stod deres endelige prøve.

Vil du lære Grundlæggende Instruktørkursus bedre at kende, så klik her: https://www.hjv.dk/oe/HVS/nyheder/Sider/Hvis-ikke-kursisterne-opn%C3%A5r-l%C3%A6ringsm%C3%A5let,-s%C3%A5-har-instrukt%C3%B8ren-ikke-gjort-det-godt-nok!.aspx


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring