Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Ny estisk skolechef på besøg i Nymindegab

Den estiske hjemmeværnsskole, Kaitseliit, har fået ny skolechef i oberstløjtnant Meelis Pernits, der sammen med sin lille delegation på i alt 3 personer, er de første udenlandske gæster til at besøge Hjemmeværnsskolen efter coronapandemien.

29-09-2021

​Besøgets formål er, at den estiske skolechef, oberstløjtnant, Meelis Pernits, og Hjemmeværnsskolens egen skolechef, oberst Flemming Meinertz kan få opbygget en god samarbejdsrelation til gavn for begge parter i fremtiden.

Efter at have landet i Nymindegab dagen før, er den estiske delegation klar til et program, der starter med en velkomst, hvor oberst Flemming Meinertz fortæller om Hjemmeværnsskolen samt dens vilkår ift. frivillighed.

Snakken falder automatisk på fordele og ulemper ved onlineundervisning, efter en statistik har vist, at antallet af fjernundervisningskursister på Hjemmeværnsskolen er eksploderet i 2020 pga. coronapandemien. Hvad får den frivillige ud af onlineundervisning kontra tilstedeværelsesundervisning? Og har alderen nogen betydning for, hvad den frivillige får ud af onlineundervisning? er nogle af de spørgsmål, der presser sig på for både esterne og danskerne og skal undersøges nærmere i begge landes hjemmeværn.


Esterne får en termokop med deres navn og Hjemmeværnsskolens logo på.

Erfaringsudveksling i højsæde
Resten af dagen består af en workshop, hvor chef for uddannelsessektionen og major Søren Rich og sagsbehandler/lærer Gitte Kvist fortæller om de nye ledelseskurser og instruktørkurserne.

Det går livligt for sig med erfaringsudvekling mellem de to delegationer. Der er både forskelle og ligheder mellem de estiske og de danske kurser. 

 

 

Diskussionen fortsætter i uge 43 og 44, hvor den danske delegation tager til Estland på en planlægningsrundrejse for at se på mulighederne for et fremtidig samarbejde i 2022 og 2023.


De to skolechefer, oberstløjtnant Meelis Pernits og oberst Flemming Meinertz.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring