Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Major Torben Nygaard er chef for Hjemmeværnsskolens nye LI/LL-element.

Nyt element på Hjemmeværnsskolen

Et nyt element i Hjemmeværnsskolens organisationsstruktur er blevet oprettet pr. 1. AUG. Det nye element er et ”Lessons Identified/Lessons Learned"-element – i daglig tale, LI/LL-elementet - og har major Torben Nygaard i spidsen.

13-08-2020

​Hjemmeværnsskolen har pr. 1. AUG fået tilføjet et nyt element til sin organisationsstruktur med major Torben Nygaard i spidsen. Det nye element er et ”Lessons Identified/Lessons Learned”-element – i daglig tale, LI/LL-elementet – og har til opgave systematisk at indsamle observationer til brug og opfølgning, når Hjemmeværnsskolen fremadrettet kommer med ændringer.

LI/LL-elementets opgave
LI-delen består af observationsindsamlinger med en efterfølgende behandling af data i forhold til om, der kan læres af de indsamlede observationer.

”Observationsindsamlingerne kan f.eks. være kursusrapporter, evalueringer fra kursister og besøg ved enheder. Disse data bliver efterfølgende behandlet i forhold til om, det er noget, som vi kan lære af – og ender derefter ud og bliver Lessons Identified”, fortæller major Torben Nygaard, der efter 7 år væk fra Hjemmeværnsskolen er vendt tilbage som chef for LI/LL-elementet.

”Derefter spørger man sig selv om, hvad man kan gøre ved Lessons Identified. Efterfølgende sker en arbejdsproces, hvor forskellige tiltag iværksættes, som resulterer i LL, altså Lessons Learned. I LL har vi derfor lært af observationerne i LI, som vi kan bruge fremadrettet, så vi får fastholdt de gode tiltag og ikke laver samme fejl igen”, fortsætter Torben.

LI/LL-elementets 3 hovedområder
Der er 3 hovedområder i LI/LL-elementet; LI/LL-proces, HR-frivillig (som arbejder med det frivillige instruktørkorps) og kvalitetssikring af uddannelserne.

”Lige nu arbejder jeg med at få lavet en portal til at få samlet alle LI-observationer og følge processen indtil, at de bliver Lessons Learned, og vi kan fastholde det derinde. Derudover arbejder jeg på et koncept for bemandingsstrategi og kompetenceudvikling af vores frivillige instruktører”, afslutter Torben.

Med det nye element håber Torben, at fremadrettede ændringer på Hjemmeværnsskolen bliver på baggrund af empiri, der understøtter, at erfaringer omsættes til udvikling.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring