Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Postkort (1 af 3) fra Fort Meade i South Dakota, USA - “Now and always”

3 instruktører og 1 af Hjemmeværnsskolens fastansatte er lige nu i South Dakota, USA, for at undervise på Officer Candidate School. Sergent (SG) Sofie Holm har sendt os en lille beretning og nogle billeder derfra, som du kan læse/se her.

11-06-2022

​​​​​​​Hverdagen er så småt kommet i gang hos Hjemmeværnsskolens instruktørhold, som er sendt afsted for at besøge og samarbejde med 1st. Battalion 196th Regiment Regional Training Institute Officer Candidate School (OCS) her i South Dakota. 

OCS er en skolen med en lang række traditioner og uddannelsen består af tre faser fordelt over 6-8 mdr. Vi deltager på den første fase af kadetternes første spadestik som officers kadetter. Her sætter Platoon Trainers, såkaldte “ the blackhats", kadetterne på prøve - både fysisk og psykisk. Kadetterne bliver konstant vurderet på alle deres handlinger og skal forsvare hver eneste beslutning - med det formål, at de gennem uddannelsen bliver disciplinerede og stærke ledere.

At være en dansk instruktør i et amerikansk læringsmiljø er en spændende og meget anderledes oplevelse. Som Instruktør er vi vant til at få en læringsplan med læringsmål som sætter rammen for den enkelte lektion - hvor det er tidsstyring og Cooperativ Learning (CL), som er de styrende elementer for den danske undervisning og hvor vi som instruktører i vid grad selv styrer indholdet, så længe vi når i mål, så er “tankpasseren" fortsat den model, som præger den amerikanske tilgang til undervisning. Elev-oplæsning fra powerpoint og videoer er herovre, at betragte som elevaktivitet. Indtil nu har vi arbejdet på at introducere mere CL i de lektioner vi danskere har fået ansvaret for at gennemføre, og dette har så småt smittet af på vores amerikanske med-instruktører og deres undervisning. Vi håber at Hjemmeværnsskolens arbejde med udveksling af gæsteinstruktører, kan være med til at vise de amerikanske instruktører hvordan læring også kan opstå ved kadetterne. Ligeledes er det lærerigt, at se de amerikanske instruktører undervise og motivere kadetterne, og det kan være med til at udvikle vores eget instruktørvirke hjemme i Danmark. Det er f.eks. tydeligt, at korpsånd og traditioner fylder meget herovre.

Vores lille danske team er allerede godt sammentømret og nogle kendte endda hinanden på kryds og tvær inden afrejse. Vi nyder hverdagen sammen i det meget omskiftelige vejr, som i øjeblikket præger det meget smukke bjergrige landskab her i South Dakota. Dagene starter tidligt og bliver brugt på at undervise, at følge undervisningen i delingerne, men heldigvis har vi også haft tid til træning og et par vandreture i området. 


De bedste hilsner
SG Sofie Holm


SG Holm er afsted som en del af et fire mand stort hold bestående af KN Lasse, LT A.K. Andersen og PL K.C. Sejr








 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring