Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Postkort (2 af 3) fra Fort Meade i South Dakota, USA - ”LDRSHIP: Ledelsesundervisning på amerikansk"

3 instruktører og 1 af Hjemmeværnsskolens fastansatte er lige nu i South Dakota, USA, for at undervise på Officer Candidate School. Løjtnant (LT) A.K. Andersen har sendt os en lille beretning og nogle billeder derfra, som du kan læse/se her.

11-06-2022

​​​Vi har nu været i USA i fem dage og det har været fem dage med fuld fart på. Så snart vi ikke har undervisning eller praktiske øvelser bruger vi tiden på at lære omkring området, sightseeing og samtaler med beboerne i byen og på basen. Der har været en periode med høj omstillingsparathed og kulturchok, men med det sagt, har det også været en fornøjelse at være afsted både militært men også civilt.

Kulturen i området omkring Fort Meade er væsentlig anderledes end vores danske værdier og militære værdier, men det er kun med til at udvikle os som instruktører og som personer. Vi har haft samtaler med veteraner og hørt deres historier og hvad de syntes om USA og den amerikanske hær. Det har været meget spændende og lærerigt.

Kulturen på uddannelsen og holdningen til tjenesten, er super inspirerende. Der er ikke en person som deltager på kurset, hverken instruktører, stab eller kadetter som ikke giver den 100% hele tiden og gør deres bedste for at spille hinanden gode. Amerikanerne er meget nysgerrige og udviser stor interesse for hvordan det er at bo og leve i Danmark, men også hvordan det er at være en del af det danske forsvar.

Fra dag 1 har de amerikanske instruktører taget godt i mod os og inddraget os i undervisningen og forberedelserne hertil. Til hver deling er der tilkoblet en dansk instruktør, som får ansvar for sine egne lektioner og ellers støtter op i de andres undervisning. Hertil har de amerikanske instruktører været hjælpsomme med forberedelsen til undervisning, f.eks. med hvor vi kan finde informationer og materiale.

Mit ansvar har været at undervise i ledelse og hjælpe med undervisning i fysisk træning. De sidste to dage har bestået af 14 timers undervisning i ledelse hvor jeg har haft halvdelen. Kadetterne skal til slut til eksamen i faget. Her modtager de omkring 30 multiple-choice spørgsmål til pensum. Det har været meget nervepirrende, at have så stort et ansvar for et fag, som kadetterne kan risikere at blive smidt ud på, hvortil jeg har brugt alt min energi på at forberede mig og gjort mit bedste for i undervisningen at engagere kadetterne med gruppearbejde og med egne eksempler fra det danske Hjemmeværn. Heldigvis bestod alle i min deling og fik tilmed det bedste eksamensresultat og har derfor modtaget en "ribbon" (et mærke), som de stolt kan bære rundt indtil næste eksamen.

En del af det, at være instruktør på uddannelsen indebærer, at man skal evalueres af den hovedansvarlige instruktør. Dette sker ved, at man udvælger en lektion man gerne vil vurderes på baggrund af. Jeg er blevet vurderet i faget ledelse med et godt resultat, selvom vi har ændret i undervisningen og inddraget vores danske værdier og metodik som instruktører. 

Det næste vi tager hul på i undervisningen er anvendelsen af kort og kompas, som bliver omtalt som "Land Navigation". Her skal kursisterne på fire dage, lære at orientere, planlægge en rute og som prøve, bestå en orienteringsmarch.

Afslutningsvis vil jeg omtale det spændende element ved at undervise på et andet sprog end vores modersmål. Det lægger et vist pres på os danske instruktører og kræver en del mere forberedelse, eksempelvis at sætte sig ind i deres akronymer og militære fagsprog. Det er samtidigt udviklende, udfordrende, underholdende og uddannende for os danske instruktører.


De bedste hilsner

LT A.K. Andersen​


LT A.K. Andersen opnåede i sin evaluering, den højest mulige karakter som instruktør, ligesom hans deling opnåede det højeste gennemsnit i ledelsesfaget.​



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring