Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Status på det nye Skydelederkursus 1

I denne uges første 4 dage gæstede 14 kursister det tidligere Uddannelsescenter Nordsjælland i Christiansminde, da Uddannelsescenter Sjælland afholdte det nye Skydelederkursus 1. Læs her, hvad statussen på det nye kursus er på nuværende tidspunkt. 

25-10-2019

​af Hasna Eggers

Det er 3. gang, at det nye Skydelederkursus 1 løber af stablen. Kurset kører over 3,5 dage fra tidlig morgen til sen aften, hvor der vekslende bliver gennemført teoretisk og praktisk undervisning. Sidstnævnte foregår på de faste baneanlæg i Jægerspris.

"Pt. går det rigtigt godt. Der er ikke nogle af vores elever, der halter. På den nye Skydeleder 1 bliver hjemmeværnssoldaterne uddannet således, at der ikke skal stilles en kæmpe sikkerhedsorganisation for at komme ud på banerne. Det er gjort mere enkelt og simpelt uden at gå på kompromis med sikkerheden. Vi kommer med den nye Skydeleder 1 også til at ligne det norske og det svenske hjemmeværn. Derudover kører vi de samme læringsplaner, som i Hæren på sergentuddannelsen – og bliver derfor bedre til at understøtte dem i deres arbejde", fortæller Peter B. Kristensen, der er kursusansvarlig og til dagligt er kaptajn og næstkommanderende på Uddannelsescenter Sjælland.

I løbet af de 3,5 dage skal kursisterne bl.a. gennemføre skydninger på reaktionshandlebanerne, hvor hver enkelt kursist skal prøve sit skydeledervirke af. Her går skydelederen bag ved en enkelt skytte.

"Skydning på reaktionshandlebanerne lyder nemt, men det er det ikke, fordi skydelederen hele tiden er i bevægelse og skal være på over længere tid med mange skytter, der skal igennem en skydning. Formålet er at lære de nye skydeledere, at sikkerheden ikke skal blive rutine, for det er her, at vi laver fejlene", fortsætter Peter.

Derudover skal de kommende skydeledere igennem skydeledervirke i terræn for en gruppeenhed og skydeledervirke på bane – både i mørke og dagslys.


 

 

 

 

 


OM DET NYE SKYDELEDERKURSUS 1

I forbindelse med, at SIKLAND afløser SIKKAV ved årsskiftet 2019/2020, er der sket ændringer i forbindelse med skydning med Hjemmeværnets våben på landjorden.   

Det nye Skyderlederkursus 1 er fælles for hele Forsvaret. Med andre ord, så betyder det, at det er den samme uddannelsesbeskrivelse, der er gældende for alle i Forsvaret inkl. Hjemmeværnet. Kurset indeholder 2 dele: 1) Ledelse af skydninger og 2) Varetagelse af enhedens sikkerhed.

Kurset giver kompetence til at gennemføre alle skydninger med en fast instruks og et fast fareområde. En soldat, der er uddannet Skydeleder 1 med anvendelse af makkersikkerhed, kan gennemføre instruktionsskydninger på alle våben alene forudsat, at skydelederen selv er uddannet i våbnet. Derudover giver uddannelsen kompetence til at varetage enhedens sikkerhed.

HAR DU LYST TIL AT KOMME PÅ SKYDELEDERKURSUS 1?   
Så er der lige udbudt nye kurser på HJV.DK, som alle kommer til at køre i 2020.

Forudsætningerne for at deltage er som følgende:

  • Resterende Våbenuddannelse Gevær M95, modul 3, LPU 3 (1036)
  • Lovpligtig Uddannelse, modul 4 (1030)
  • Forkursus til Skydelederkursus 1 (8415)

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring