Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Sikkerhedspolitisk kursus 2019 - I aar med fokus paa Riget i Midten

Årets sikkerhedspolitiske kursus på Hjemmeværnsskolen giver mulighed for at blive lidt klogere på Riget i Midten. Kina får større og større betydning på den internationale scene. Det har også betydning for Danmark. Men ved du nok om Kina?

11-04-2019

​​​
Af kaptajn Jeanette Serritzlev, kursusleder på Hjemmeværnsskolens Sikkerhedspolitiske kursus

Hjemmeværnsskolens Sikkerhedspolitiske Kursus afholdes traditionen tro på sommerskolen i Nymindegab, der finder sted i uge 27.

I løbet af kurset beskæftiger vi os bl.a. med:

  • Sikkerhedspolitik generelt
  • Kinesisk kultur, politik og sprog
  • Kina i det internationale system
  • Kinas militær
  • Kina i cyberspace

Vi præsenteres for emnerne i form af foredrag i plenum og arbejder med stoffet i syndikatarbejde.

Kurset er særligt interessant for frivilligt nøglepersonel og ansatte i Hjemmeværnet. Kurset forudsætter ikke, at man bestrider en bestemt funktion. Til gengæld er det en forudsætning, at man interesserer sig for sikkerhedspolitik og følger med i verden omkring sig.

Kurset består for en stor dels vedkommende af foredrag i plenum. Hvis ikke du er god til at sidde stille og tilegne dig information, er dette ikke et kursus for dig.

Kursets formål er ikke at give dig en sikkerhedspolitisk skoleløsning, men at give dig viden, samt præsentere dig for forskellige perspektiver.

​Selve undervisningen foregår mellem 08:00 og 17:00. Derudover er der åbne aftentilbud for alle på sommerskolen. Sikkerhedspolitisk kursus tilbyder i år et foredrag om Sun Tzu og et andet om Den Kolde Krig.


​​​Tilmelding

Tilmelding skal ske ikke senere end 06 MAJ 2019 via hjv.dk





Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring