Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Stor indsats iværksat i forbindelse med rekruttering og fastholdelse af nye medlemmer

HJV har oplevet en stor medlemsfremgang i den seneste (corona)tid, men den normale rekrutteringsproces er efter omstændighederne ikke mulig. Derfor har Hjemmeværnsskolen udarbejdet 3 uddannelsespakkeløsninger for at fastholde nye medlemmers interesse.

03-04-2020

​​​​I den seneste (corona)tid har Hjemmeværnet oplevet en stor interesse og medlemsfremgang, men sundhedsmyndighedernes restriktioner forhindrer den normale rekrutteringsproces i at blive gennemført. Derfor har Hjemmeværnsskolen udarbejdet 3 pakker, som har til formål at fastholde nye medlemmers interesse i Hjemmeværnet – også post-corona.

Pakkeløsningerne er som følger:

Rekrutteringspakke: For personer, der har vist interesse på www.vistillerop.dk. Denne pakke har til formål at give UAFD et værktøj, som skal informere og aktivere potentielle medlemmer om Hjemmeværnet således, at dette fremmer fastholdelsen. Pakken øger kendskabet til HJV og gennemfører nogle af de forudsætningsskabende uddannelser på fjernundervisning forud for den lovpligtige uddannelse. Hjemmeværnsskolen har samlet 8 fjernundervisningskurser- og videoer samt en informationsvideo og vejledning for orienteringssamtalen, hvoraf 1 af kurserne er Q-​givende. Rekrutteringsenhederne ved UAFD kan anvende disse værtøjer uden yderligere anvisninger.  

Fastholdelsespakke: For personer, der har sendt en ansøgning og venter på at blive optaget. Denne pakke har til formål at give UAFD et værktøj, som skal informere og aktivere potentielle medlemmer om Hjemmeværnet således, at dette fremmer fastholdelsen. Pakken øger kendskabet til HJV og gennemfører nogle af de forudsætningsskabende uddannelser på fjernundervisning forud for den lovpligtige uddannelse. Hjemmeværnsskolen har samlet 14 fjernundervisningskurser- og videoer, hvoraf 1 af kurserne er Q-givende. Rekrutteringsenhederne og uddannelsesenhederne ved UAFD kan anvende disse værtøjer uden yderligere anvisninger.  

Uddannelsespakke: For frivillige, der endnu ikke har gennemført den lovpligtige uddannelse. Denne pakke har til formål at give UAFD et værktøj, som skal fremme og aktivere medlemmer således, at dette fremmer fastholdelsen og øger gennemførelsesgraden i grunduddannelsen. Pakken skal øge den generelle faglighed og gennemføre nogle af de forudsætningsskabende uddannelser på fjernundervisning forud for den lovpligtige uddannelse. Hjemmeværnsskolen har samlet 25 fjernundervisningskurser- og videoer, hvoraf 6 af kurserne er Q-givende.

Alle 3 pakkeløsninger ligger lige nu klar på HJV.DK under Hjemmeværnsskolen -> Menu -> Rekruttering og fastholdelse. Rekrutteringspakken og fastholdelsespakken ligger før login, mens uddannelsespakken ligger bag login.

Bilag 1 medsendes og links er aktive fra udsendelse.

Disse pakker skal anvendes umiddelbart i forhold til de tre målgrupper. Det påhviler den enkelte underafdelingschef at iværksætte dette.

Har du brug for hjælp til dit arbejde med rekruttering, fastholdelse og information, så kan du finde den via dette link.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224