Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Søren Gade besøger Sommerkursus

Den kommitterede chef for Hjemmeværnet Søren Gade har i dag været forbi Hjemmeværnsskolen for at besøge Sommerkursus.

03-07-2022

​Der er ved at komme liv i Nymindegablejren, hvor det traditionsrige Sommerkursus løber af stablen for første gang siden 2019 pga. en ufrivillig coronapause.

Kursisterne er så småt ved at indfinde sig i de historiske rammer. Det er dog hovedsagligt de amerikanske og baltiske kursister, der er godt i gang på de engelsksprogede kurser, som allerede er startet fredag aften.

Inden de fleste danske kursister ankommer enten i dag eller på tirsdag, har vores nye kommitterede chef for Hjemmeværnet Søren Gade været forbi for at se Hjemmeværnsskolen og Sommerkursus - og det har bestemt været succesfuldt.

”For mig som hjemmeværnsmand er Nymindegab synonym med Hjemmeværnet – og Sommerkursus er indbegrebet af det, Hjemmeværnet handler om. Der sidder flere hundrede frivillige her for at bruge en uge på at blive bedre hjemmeværnssoldater, fordi de gerne vil passe på det danske samfund og dets borgere. Det kan jeg kun have den allerstørste respekt for. Også synes jeg, at det er genialt, at man, i en presset hverdag, kan tage familien med, så de også kan se, hvad man beskæftiger sig med i Hjemmeværnet”, udtaler Søren.

Søren Gades tur i Nymindegablejren
Søren Gades besøg starter på stabschef og oberstløjtnant Kent Mikkelsens kontor, som giver en præsentation af Hjemmeværnsskolen og Sommerkursus. Det er dog ikke nyt stof for den kommitterede, der kan tælle 41 år som medlem af Hjemmeværnet (inkl. et gruppeførerkursus på Hjemmeværnsskolen) og 39 år som major af Reserven.

 

Derefter går turen forbi de 3 engelsksprogede kurser Common Faculty Development Instructor Course (CFDIC), det grundlæggende samt det videregående Instruktørkursus.

 

 

Mellem klassebesøgene er der også tid til en lille snak med instruktørerne på gangen i BYG. 40. 

 

Søren møder også Leo Nielsen, Årets Instruktør 2021, ved Hjemmeværnsskolens nye Hall of Fame, hvor fremtidige billeder af Årets Instruktør og Årets Medarbejder ophænges.

 

Efter frokost er det blevet tid til en historisk rundvisning af feltpræst Thue Jensen, hvorefter besøget fortsætter og afsluttes i Hundegården ved Hundeførerfunktionskursus.  

 


 Søren Gade ligger også vejen forbi Uddannelsesugen på Slipshavn i uge 28.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring