Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Arkivfoto: Christer Holte

Tilmelding til Sommerkursus 2016

Nu kan du finde kursusbeskrivelser, tilmeldingsprocedure og ansøgningsskema til Sommerkursus i uge 27 i Nymindegab.

29-03-2016

Tilmeld dig her (linket kræver at du er logget ind)

Hent plakat her

Sommerkursus i Nymindegab er en ideel måde at tilegne dig nye kompetencer eller genopfriske din viden, uden at familien behøver undvære dig en hel uge. Der er nemlig mulighed for at tage både partner og børn med, og sende dem på spændende udflugter, mens du er på kursus. Hver dag slutter undervisningen kl. 17, så der er rig mulighed for socialt samvær og hygge.

 
Taktik og Føring 
(Foto: INF-øvelse i Oksbøl)
I de seneste par år er der sket rigtig meget indenfor taktik og føring i hele Forsvaret. I Hjemmeværnet er mange af de taktiske uddannelser blevet opdaterede, og der er kommet en række nye taktiske hjælpemidler.
På dette års sommerkursus vil vi komme ind på:
  • Opdatering på hvad der er sket indenfor taktik og føring
  • Orientering om de kommende opdateringer af føreruddannelserne
  • Forevisning og omskoling til de nye taktiske publikationer
  • Forevisning af og orientering om Hærens nye maskingevær samt beskyttelsesudrustning (TYR), Opdatering på bevogtningsuddannelsen
  • Undervisning i Hærens nye nærkampsskydning og evt. delings kamp fra stilling i en enhedsskydning.
Du skal som minimum have gennemført ABK for at deltage.
 
 
Amerikansk Instruktørkursus (Army Basic Instructor Course):
Få den amerikanske hærs certificering som instruktør.
Kunne du tænke dig at komme til at arbejde sammen med enheder fra US National Guard i Danmark, USA eller et helt tredje sted i verden er certificeringskurset som instruktør et godt skridt på vejen. Hjemmeværnets samarbejde med US National Guard har medført, at vi nu tilbyder frivillige og officerer af reserven mulighed for at gennemføre Army Basic Instructor’s Course (ABIC) på Hjemmeværnsskolen under Sommerkursus. Hvis du ønsker at kunne indgå i puljen af instruktører fremover, så vil gennemførelse og beståelse af dette kursus være et krav. Forløbet køres som differentieret undervisning, så alle udfordres på niveau og løftes op til et niveau hvor man vil kunne opnå certificeringen.

Målgruppe: GF, DF, NK/DEL NK/UAFD og UAFDCH, samt stabsofficerer ved distrikts eller regionsstabene. Kurset gennemføres kun på engelsk.

 

Derudover udbydes der igen:
Sikkerhedspolitisk kursus
Hundeførerkursus
Vedligeholdende signaltjeneste
Informationskursus (ROF og KOF) 

 

Spørgsmål?

Hvis du har tvivlsspørgsmål til Sommerkursus 2016, er du velkommen til at kontakte HVS kursusleder major Lars Hager på telefon 7245 1630 eller assistent Merete Kjær Samsing på telefon 7245 1637.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring