Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Usædvanligt højt antal skydelærere fra Marinehjemmeværnet underviser på HGU

Mens temperaturen langsomt stiger på skydebanen i Nymindegablejren, er ca. 20 kursister på Hjemmeværnet Grunduddannelse (HGU) i gang med at lære at skyde. Det sker med hele 4 skydelærere fra Marinehjemmeværnet, og det er et højt antal ift. normalen.

28-06-2021

​​​I løbet af weekenden har kursister lært SÅSA – skydestilling, åndedræt, sigtebillede og aftræk, som er grundstenene for at komme i gang med at skyde. Dagens øvelse er startet med at indskyde og finjustere våbnene på liggende, knæende og stående skydestilling.


Inden kursisterne skal skyde, øver de sig i den liggende skydestilling.

For at blive klædt godt på bliver kursisterne undervist af 4 skydelærere fra Marinehjemmeværnet. En af dem er Claus Mouszynski fra Hjemmeværnsflotille 123 Djursland, der er skydelærer og en af de to ledende skydeledere for Marinehjemmeværnet.

 

 


Claus tjekker, om kursisterne har ramt målet, som er den sorte firkant.

”Det er usædvanligt, at der er så mange skydelærere fra Marinehjemmeværnet. Det er svært at finde egnede skydelærere – ikke kun inden for Marinehjemmeværnet, men også de andre to værn. Det skyldes, at der går meget uddannelse forud virket som skydelærer. Derudover skal du være opdateret på den seneste viden – f.eks. skal du have en skydelæreruddannelse efter 2014. Har du en skydelæreruddannelse før 2014, skal du på et opkvalificeringskursus”, fortæller Claus, der har været en del af Marinehjemmeværnet i 10 år.


Claus Mouszynski med sine kursister i baggrunden på skydebanen i Nymindegab.


Marinere som skydelærere maner gammel fordom til jorden
Der er ingen tvivl om, at marinere som skydelærere har en positiv effekt på fordommen omkring, at marinere ikke har noget at gøre på en skydebanen.

”Det er rart at kunne vise, selvom vi er mørkeblå, så kan vi stadigvæk bidrage på lige fod med de grønne. Det primære er, at du er uddannet skydelærer”, siger Claus og fortsætter: ”Det er rart for de mørkeblå kursister at se marinere som skydelærere, så de ikke føler, at skydning udelukkende er en grøn disciplin”, afslutter han.

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring