Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Erfaringsudvikling er et hit på Nordisk Chefkursus

Det er altid i uge 46, der afholdes Nordisk Chefkursus, i år er det i Nymindegab.

16-11-2018

Af: Tina Sloth Madsen

Hvis man går over i bygning 40 på Hjemmeværnsskolen i Nymindegab i uge 46, så summer der af liv, god stemning og en god blanding af norske, svenske og dansker gloser i luften. På Nordisk chefkursus deltager kursister fra Norge, Sverige og Danmark. De bruger tiden på at udvikle sig selv som chefer og ledere. Kompetencer de kan bruge i deres frivillige hverv som chef, og i deres civile arbejdsliv.

Her på Hjemmeværnsskolen har vi taget en snak med en kursist fra hvert land, for at høre hvad de tænker om at være på kursus sammen med deres nabolande.

Pontus Boby fra Sverige fremhæver især de forskelle der er mellem deltagerne på kurset, som meget spændende, da hver især bidrager med noget unikt. "Der er folk på kurset fra 35 år og op til 65 år, og vi kommer fra forskellige kulturer, og nogle har været i Hjemmeværnet rigtig længe, så det er et stort udbytte man får med hjem herfra."

Når man spørger ind til, hvad kursisterne tager med sig hjem fra kurset er både danskeren, nordmanden og svenskeren enig i, at det er erfaringsudveksling og netværket, der er det vigtigste. Morten Growen fra Norge fortæller: "Det er sjovt at høre hvordan man løser de forskellige opgaver hver især. Vi taler meget om hvordan vi gør tingene, og udveksler erfaringer. Selv i vores fritid taler vi ikke om andet end hvilke erfaringer vi har gjort os." Han roser desuden instruktørerne på kurset, da han synes der er en god afveksling mellem opgaverne, og det at være ude og inde.

Michael Henriksen, dansk kursist på Nordisk Chefkursus, har kun positivt at fortælle om Nordisk Chefkursus: "Nu er det anden gang jeg deltager. Efter min første gang tog jeg til Norge med mit kompagni for at se om de virkelig gjorde, som de sagde – og det passede jo." Herudover har Michael været på bataljonskursus i Sverige. Både turen til Norge og Sverige er kommet i stand fordi han har skabt et netværk via det Nordiske Chefkursus.

Alle tre fortæller, at de er glade for det netværk de har fået oparbejdet på kurset, og der er taget en beslutning om at lave en Facebookgruppe, så netværket kan få lov at bestå. Netværket styrkes også ved at alle tre nationaliteter mingler i fritiden, og taler på kryds og tværs.

Generalen på besøg

Onsdag middag fik kurset fint besøg, da Chefen for Hjemmeværnet Jens Garly, kom på besøgog gav en præsentation, hvor han blandt andet kom ind på det nye Forsvarsforlig, og hvilke muligheder det giver til Hjemmeværnet som helhed. Herudover skabte han en god debat ved at stille spørgsmålet "hvad er en god chef?". Her deltog kursisterne ivrigt med svar og kommentarer til hvad de synes en god chef er.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring