Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

 Nyhedsarkiv

Vælg datointerval
Vælg en dato fra kalenderen.
-
Vælg en dato fra kalenderen.
Nyhedstype
Flere søgeindstillinger
Vis nyheder med emne
Fritekst      
Vis fra hele hjv.dk
29-09-2021

Ny estisk skolechef på besøg i Nymindegab

Den estiske hjemmeværnsskole, Kaitseliit, har fået ny skolechef i oberstløjtnant Meelis Pernits, der sammen med sin lille delegation på i alt 3 personer, er de første udenlandske gæster til at besøge Hjemmeværnsskolen efter coronapandemien.
25-08-2021

Stærkest sammen!

Kampråbet er egentlig lånt fra en enhed i Hæren, men er dækkende for det, som kursisterne blev udsat for i de 9 dage, HGU varer. Der blev grint og grædt, svedt og bandet og dannet netværk og kammeratskaber på tværs af alder, kompagnier og landsdele.
19-08-2021

Kursist fra Grønlands Politi gæster Grundlæggende Instruktørkursus

Lige nu kører Grundlæggende Instruktørkursus – specielt for politiet – i Nymindegab. Kursisterne kommer som vaneligt fra nær og fjern, og en af dem har taget hele den lange vej fra Grønland for at lære om instruktørvirket.
17-08-2021

Hjemmeværnsskolens nye skolescenarie

Hjemmeværnsskolen har indtil nu anvendt forskellige scenarier på primært taktiske kurser, føreruddannelser og kursus i stabsmetodik. Disse erstattes nu af ét scenarie til anvendelse på flest mulige af skolens kurser.
28-06-2021

Usædvanligt højt antal skydelærere fra Marinehjemmeværnet underviser på HGU

Mens temperaturen langsomt stiger på skydebanen i Nymindegablejren, er ca. 20 kursister på Hjemmeværnet Grunduddannelse (HGU) i gang med at lære at skyde. Det sker med hele 4 skydelærere fra Marinehjemmeværnet, og det er et højt antal ift. normalen.
28-05-2021

Hjemmeværnsskolen er klar med alle flexmoduler på informationsområdet

Efter en lang række (corona)aflysninger bliver de civilt kompetencegivende flexmoduler indenfor informationsområdet endelig en realitet dette efterår.
07-05-2021

En beretning fra Sygehjælperkursus

Hjemmeværnsskolen har netop gennemført Sygehjælperkursus i Nymindegab. Et næsten komplet hold af kursister bestod efter 10 dages kursus. Her er en beretning fra en af kursisterne.
19-03-2021

Ny og mere målrettet uddannelse i fysisk træning i Hjemmeværnet

Sundheds- og Træningsvejlederuddannelsen (STV) har i 2020 været under revision. Læs her, hvad det betyder for uddannelsen i fremtiden.
17-03-2021

Hjemmeværnets patruljeuddannelse samarbejder med Jægerkorpset

Et gammelt bekendtskab mellem Hjemmeværnsskolens myndighedsbefalingsmand og en major i Jægerkorpset er blevet til et samarbejde mellem Hjemmeværnets patruljeuddannelse og Jægerkorpset.
04-03-2021

Samarbejde med det litauiske hjemmeværn skaber lærerige udfordringer for kursisterne

Forsøget med at sende danske kursister til Litauen under 3. modul af Videregående Patruljeuddannelse (VPU) har vist sig at være en succes. Derfor er det besluttet, at 3. modul af VPU igen i år gennemføres i Litauen.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring