Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Alarmeringsøvelse på Trehøje

Efter en dag med dårligt vejr og udskrivning af folketingsvalg, startede kompagniets alarmeringsøvelse først på aftenen.

31-05-2015

Tekst & foto: Webredaktør J. Krätz A.

 Stille og roligt ankom folk i en lind strøm, iført alt udstyret og våben, hvorpå der blev delt ind i 3 hold. Der var forlods lavet momenter på sanitetsområdet, skydning og 5-punktsbefaling.

 På selve skydebanen blev der skudt fra 100 meter og for at stresse lidt op på tilværelsen, skulle skytterne ud at løbe inden skydningen for at få pulsen i vejret. 50 meter og op på skydelinien og afgive sine skud. En sekvens som måske nok kunne få enkelte til at spekulere i ens kondition.
 Sanitetssiden var blevet noget stakåndet, da man fik mulighed for at gennemføre dele af den fysiske prøve som sygehjælper. Her skulle 2 spande med en vægt på 10 kilo hver, bæres frem og tilbage 7 gange over en afstand af 25 meter, afslutningsvis blev spandene på den sidste tur skiftet ud med en makker, som så blev slæbt i basis den sidste 25 meter. Alt sammen inden for 7 minutter. De knap så fysiske skulle slås med skriftlige
prøver.
 


 
 En gammel kending var 5-punktsbefalingen, som blev gennemgået og diskuteret. De gamle rotter fik banket lidt rust, nu hedder det FALKUSE i modsætning til det gamle FALKHUSE, men i bundt og grund er indholdet det samme og de yngre stillet over for noget som de ikke kendte så meget til endnu.
 Som en ekstra bonus blev BSA trekanten gennemgået, hvilken dog kun kan bruges hvis man er i besiddelse af kikkert og kikkertsigte.

Aftenen blev afsluttet med tilbagemelding og kaffe.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring