Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Enkeltkæmper er i luften

Tirsdag aften var der oplæg til enkeltkæmper. Første omgang i rækken af tilbud og uddannelser som munder ud i den endelige øvelse i August.

23-04-2015
Tekst & foto: J. Krätz Andersen/webredaktør
 
 En halv snes mennesker var mødt frem; primært de unge og ildsprudende samt et par antikviteter, der blot observerede.
Niklas & Christian i fuld gang
 
 KC startede med et lille sidespring til den kolde krig sammenholdt med den nuværende situation i det tidligere USSR, men ellers var der en gennemgang af patruljens organisation, fremrykning i terræn, forhold ved sammenstød med fjenden, samlepunkter, forhold ved BSO, opklaring og kamppatruljer.

 Det var en bred og oplysende snak, hvor alle deltog med kommentarer, meninger og oplevelser og aftenen sluttede med et lille opgave. Her parrede man to og to, fik et luftfoto af en ejendom og besked på at komme med deres forslag til løsning af observation mod ejendommen. Denne løsning blev præsenteret og forklaret på tavlen ved hjælp af projektor og faktisk var idéerne rimelig ens.
 
                                                          Der lyttes intenst.

Nina & Paul diskuterer opgaven.
 
 At lave en komplet opklaring mod ejendommen ville være en relativ stor opgave for en seks-otte mands gruppe, men rigtig god træning, blandt andet med at bruge ”blomsterprincippet”, samtidig ville det også være en tidskrævende opgave, så man måtte prøve at være den skarpeste kniv i skuffen.
  

Damian & Daniel fremlægger deres løsning.
 
 Førstkommende lørdag fortsættes forløbet, man møder i Skive terrænet til orienteringsløb. Tilmelding på hjv.dk.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring