Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Erich Sode Fuglsbjerg er gået bort

I går aftes modtog vi den triste meddelelse at Erich S. Fuglsbjerg var gået bort i en alder af 77 år.

05-07-2020

​​​

Erich sov stille ind lidt over midnat fredag/lørdag. Han har gennem flere år været ramt af sygdom hvilket gjorde at han ikke længere var blandt de aktive, men dog stadig deltog til forskellige aktiviteter når det drejede sig om forsvaret af Danmark. Sidst jeg mødte Erich var på sommerskolen sidste år på Hjemmeværnsskolen. Når vi ikke mødtes fysisk havde vi tit lange og gode telefonsamtaler om forsvaret og specielt Hjemmeværnet – ofte faldt snakken om de kurser vi havde kørt sammen gennem tiderne.

Trods sin fremskredne sygdom havde han overskud til at deltage og yde sit bidrag til forsvaret af Danmark. Noget som giver stor respekt fra min side. Selv om han var svært ramt af sygdom var det hans ønske at deltage på førstehjælp – for som han sagde – det er altid noget man kan få brug for i hverdagen.

Erich var gennem en længere årrække, chef for daværende HVK 2716 hvor jeg i 1985 lærte ham at kende som en meget seriøs og dedikeret lærer på gruppefører- og patruljeuddannelsen. Erich kom fra Militærpolitiet hvor mange af hans erfaringer var med til at præge hans virke som lærer og chef. Jeg var så heldig, gennem mange år, at komme til at undervise sammen med ham inden for patruljeuddannelse – det der senere blev udrykkeruddannelsen og som bedst kan sammenlignes med Infanteriet i dag. Når Erich var kursusleder og faglærer var der aldrig noget som svigtede og ikke gik efter planen -  alt var timet og tilrettelagt til mindste detalje.

Erich havde en stålfast og urokkelig tro på Hjemmeværnet og hele forsvarstanken – han var en yderst begavet og velinformeret person og alt hvad han rørte ved skulle udføres til perfektion. De elever som havde ham gik altid fra kurset med mere end de kunne forlange og noget som gruppen i de enkelte kompagnier kunne drage nytte af.

Erich vil blive en savnet personlighed som om nogen har været med til at præge det kompagni vi står med i dag. Mange af kompagniets ældre generation har haft Erich som chef eller kendt ham i hans virke som chef eller den store orienteringsløber som han også var. Tankerne går specielt til Alice og familien.


Æret være hans minde

Kompagnichef

Kim Holmgaard Opstrup

Erich begraves på fredag kl. 1000 fra Haunstrup Kirke hvor kompagniet vil være repræsenteret med en fanevagt.

Fakta

Erich Sode Fuglsbjerg er gået bort.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring