Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Figurskydning på Trehøje

K7 skydningen er efterhånden fast inventar ved hver eneste skydning, -og selv om den er et krav, er den ikke særligt inspirerende. Derfor var der strammet an på Trehøje ved lørdagens skydning og det gav helt nye oplevelser for skytterne.

14-03-2017
Tekst & foto: J. Krätz Andersen
 
Kaffe, rundstykker og pålæg bød skytterne velkommen på skydebanen på en dejlig forårsdag. Carsten Bo Larsen havde allieret sig med Gerulf Klausen til selve skydningen og det gav positive resultater for flere af skytterne.
Der blev startet med K7 ifald at der var enkelte som manglede denne, nogle fik også lidt indskydning for lige at optimere evnerne. Den halve snes skytter brugte hovedparten af formiddagen til denne skydning og da alle var igennem til egen tilfredshed, blev der beordret kaffe- og spisepause.

Kulisserne blev gravet frem fra gemmerne i skuret og båret op, hvor Carsten og Gerulf riggede dem an på 100 meter linien.

Nu blev skytterne for alvor stillet over for uvante prøvelser. Der skulle skydes under en ”bil”, frihøjden var cirka 25 centimeter, så man næsten måtte ligge på ryggen. En anden var et halvt kloakrør, hvor man skulle så langt ind, at geværpiben ragede helt ud, et ubehageligt ekkorum. Ved den nedbrudte ”mur” var der både links- og højreskydning, hvilket også gentog sig ved den sidste kulisse, som dog gav lidt mere dækning. Skydningen blev gennemført som gruppeskydning under GFs ledelse og hvor man samtidig roterede gennem alle fire opstillinger. Al bevægelse foregik kravlende på maven, hvilket også gjorde at man kunne få et fremmedlegeme i piben. Dette skulle afhjælpes liggende i dækning Alt i alt krævende, men samtidig spændende.

Gerulf gav mange gode input til flere af skytterne til at forbedre deres træfning, og resultater viste sig omgående.
Carsten Bo opsummerede og takkede for opbakningen, hvor efter man tog hjem, en god oplevelse rigere og lidt uddannelse banket ind.  

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224