Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

HandiLejren fik hjælp af kompagniet

En af Hjemmeværnets mange opgaver er at yde støtte til lokalsamfundet. Kompagniet har gennem mange år ydet hjælp på et lidt mere specielt område, nemlig overfor handicappede!

31-05-2016
Foto: J. D. Odsgaard, tekst: webredaktør J. Krätz Andersen
 Hvert andet år samles handicappede af flere kategorier til et ferieophold på Røddinglund Centret vest for Vildbjerg. Lejren støttes af fonde og sponsorer og så af hjemmeværnet i form af Infanterikompagni Herning Nord. Vi gør os synlige bare ved at være der i uniform.   

Kast boldene i en af gryderne.
 I løbet af opholdet er der masser af aktiviteter til deltagerne, blandt andet udflugter, køreture på motorcykler, underholdning o.s.v.
 Det er blevet en tradition, at fredagen bliver brugt til et orienteringsløb, det har de sidste par år været Vildbjerg by som lægger jord til, men deltagerne har også været ude i naturen og gennemført løbene. Som vanligt troppede vi op efter henvendelse fra Odsgaard på centret, hvor vi spiste og fik opgaver fordelt. Så gik turen ind til byen, hvor vi fordelte os på posterne.
 Det er en fantastisk oplevelse at se deltagerne gå op i de forskillige opgaver uanset deres handicap. De er i kørestole, nogle uden et regulært sprog, nogle med spastiske hæmninger og andet, men fælles for dem alle er fornøjelsen ved at være med og de går til opgaverne med liv og sjæl og via deres hjælpere er der ingen problemer med at have kontakt og kommunikere med dem.

 Afviklingen af løbet tog et par timer og blev sluttet af med kaffen og kage på Sports- og kulturcentret, hvor lederne udtrykte stor tak til os for indsatsen, ledsaget af klapsalver. Ydermere var vi indbudt til middag med ledsager om aftenen med underholdning på hotellet. Enkelte deltog også i et arrangement lørdag på centret i Røddinglund.

 Vi høstede også stor ros fra byens indbyggere, som skulle vide hvad der egentlig foregik. Vi ser allerede frem til den næste lejr om to år.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring