Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Pressemeddelelse

Mindeord for Karsten Lauritsen

Den 23. marts mistede vi Karsten Lauritsen, som følge en tragisk ulykke.

04-04-2021

 

Karsten kom til kompagniet før årtusindeskiftet, han dukkede op efter en større hvervekampagne og skulle ind i udrykkegruppen. Gruppen havde sine tvivl, men Karsten gjorde hurtigt al uro til skamme. Hans gruppefører udstyrede ham med et maskingevær og fra det øjeblik så Karsten sig ikke tilbage. Karsten blev en eminent skytte, ramte altid hvad han sigtede på og havde overskuddet til at være der for de andre, uanset situationen.

Karsten blev et samlende midtpunktet i gruppen, han var altid parat til at støtte. Karstens usædvanlige gemyt gav den solide udrykkegruppe et løft, som den på daværende tidspunkt ikke vidste, den manglede.

Karsten har gennem sin tid i kompagniet deltaget i utrolig mange øvelser. Som medlem af 3000 mand styrken var der mange udfordringer; SAS-øvelser, SATCOM, felthæren og Jægerkorpset. Og naturligvis alle de gængse øvelser i kompagni- og distriktsregi. Altid klar til at give sit bedste.

Karsten virkede også som instruktør da de nye lette maskingeværer ankom og var der en på skydebanen som havde problemer, var Karsten der og støttede. Han vil altid blive husket med et smil på læberne.

Karsten fandt også sin livsledsager Pernille i kompagniet, hvilket var ved at ryste udrykkegruppen. Ville han nu skifte til hendes gruppe, men nej, Karsten vidste hvor han havde sin plads og der blev han.

Karsten var hjemmeværner med liv og sjæl, en god kammerat og vil blive husket som sådan.

Han efterlader sig hustruen Pernille og sønnen Kristian.

Æret være hans minde.


Fakta

I anledning af Karsten Lauritsens død.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring